Dit zijn de 5 beste alternatieven voor tomatenpuree die je in je recepten kunt gebruiken:

  • Tomatensaus
  • Smaakvolle pasta
  • Tomatenketchup
  • Verse tomaten
  • Andere niet-tomatenalternatieven

Lees verder om meer te weten te komen over deze vervangers en hoe ze kunnen worden gebruikt.

Waarmee Kun Je Tomatenpuree Vervangen?

Het is altijd frustrerend om te ontdekken dat een van je belangrijkste ingrediënten in je koelkast of voorraadkast ontbreekt terwijl je bezig bent met het bereiden van voedsel.

Stel je voor dat je geen tomatenpuree hebt nadat je je pasta hebt gekookt, je gemalen vlees en aroma’s hebt gebakken om een basis spaghettisaus te maken voor het avondeten.

Je hebt veel opties, dus maak je geen zorgen!

Tomatensaus Is Je Beste Gok!

Dit wordt op vrijwel dezelfde manier gemaakt als de puree, dus het wordt door velen als het beste alternatief beschouwd.

Dit ingrediënt en ons aanbevolen ingrediënt zijn identiek, behalve de consistentie. De eerste is wat gladder en wateriger.
De laatste is ook glad maar dikker.

Vervanging

Om de rijke smaak te behouden, moet u voor elk kopje een kwart van de saus gebruiken.

Als je de dikte wilt bereiken, kun je een beetje pasta toevoegen. Als dit ook niet beschikbaar is, laat je saus dan wat langer sudderen zodat je de gewenste consistentie krijgt.

Controleer de etiketten op in folie verpakte en ingeblikte sauzen, want sommige kunnen ook gearomatiseerd zijn.

Het is gemakkelijker om een gerecht helemaal opnieuw te maken dan om je gerecht aan te passen met andere ingrediënten.

De Dikke En Smaakvolle Pasta

De pasta is op dezelfde manier gemaakt als ons aanbevolen ingrediënt, maar ondergaat extra stappen om te verdikken.

Traditioneel worden de gekookte en gepureerde pruimen en Roma’s op grote houten tafels onder de zon geplaatst om het enkele dagen te drogen totdat het bijna stolt.

Dit is een gangbare praktijk in veel fabrieken, maar u kunt er misschien een vinden die op deze manier is gedaan.

En je proeft het verschil.

Vervanging

Gebruik een derde van de pasta voor elk kopje dat oorspronkelijk in het recept nodig was, aangezien dit praktisch een concentraat is met een diepere smaak.

Maar let op: pasta wordt niet gebruikt om sauzen te maken.
Pasta verdikt sauzen, geeft diepte aan het gerecht en complexe smaken.

Zelfs als je dit aanzienlijk afzwakt, krijg je geen goede saus in vergelijking met het gebruik van de gepureerde versie.

Als dit je enige huis is, wil je misschien een paar gehakte verse tomaten toevoegen om het wat frisheid te geven.

De Allround Kruiderij: Tomatenketchup

Ketchup kan worden gebruikt om het genoemde ingrediënt te vervangen, omdat het is gemaakt van hetzelfde lycopeenrijke fruit.

Dit is ook zo alomtegenwoordig, de kans is groot dat je dit nu in je koelkast hebt.

Vervanging

Gebruik voor elke benodigde kop een halve kop ketchup.

Het probleem hiermee is dat het de smaken zout, azijn, suiker, sjalotten, zwarte peper, piment, nootmuskaat en nog veel meer heeft toegevoegd.

Het is tenslotte een smaakmaker.

Proberen om dit aan te passen om neutraler te smaken, zal behoorlijk moeilijk zijn. En nee, verwateren werkt niet.

Wat je zou kunnen doen, is een half kopje van een verse variëteit Pruim, Roma of Kers toevoegen om de smaak van ons aanbevolen ingrediënt te benadrukken.

Gebruik Verse

De verse variant werkt ook heel goed, want de gepureerde versie kwam van (geen verrassing hier!) tomaten!

Dit is een geweldig alternatief voor pastasauzen of stoofschotels op basis van tomaten.

Vervanging

Je kunt ook een kopje van de verse variant vervangen als het originele recept vraagt om een kopje gepureerd te maken.

Snijd deze in blokjes voordat je ze in de pot mengt, zodat ze sneller zacht worden.

Mensen houden niet van de schil in hun sauzen omdat ze moeilijk te kauwen en moeilijk te slikken zijn.

Deze mensen moeten grote stukken Biefstuk kiezen en ze dan voorzichtig schillen met een schilmesje.

Pocheren en braden zijn niet zo moeilijk om te doen, maar het zou nog 15 tot 20 minuten duren voordat ze klaar zijn.

Maar als je geduldig genoeg bent, krijg je wat je wilt.

Niet-tomatenalternatieven

Hoewel het zeldzaam is, gebruiken sommige mensen ons aanbevolen ingrediënt. Ze houden van de consistentie en de smaak.

Je zou het volgende kunnen proberen:

Rode paprika’s zullen niet die tomaat-pittige smaak hebben, maar ze zullen nog steeds de rode kleur en dikte hebben. Dit werkt ook goed in pasta.

Chili’s kunnen pompoen- of pompoenpuree bevatten, evenals andere smaken zoals komijn, paprika, enzovoort. Dit zijn de hoofdingrediënten van het gerecht.

Wortelen kunnen worden gekookt om zacht te worden en vervolgens gepureerd. Hoewel het een andere oranje kleur heeft, kan het nog steeds worden gebruikt in bepaalde gerechten zoals groentesoepen of stoofschotels van rood vlees.

Maar Is Het Een Vrucht?

Maar laten we eerst een vluchtige blik werpen op dit bescheiden gewas dat praktisch overal en in alle tijden van het jaar groeit.

Er zijn meer dan 20.000 soorten Biefstuk, Heirloom en Roma.

Historici zijn van mening dat de Azteken de eer moeten krijgen voor de teelt van deze planten, aangezien zij de eersten waren die dit deden.

Hun xiomatl werd door Spaanse conquistadores naar Europa gebracht, maar het duurde lang voordat ze de hit werden die het nu is.

Er is ook de vraag hoe het moet worden geclassificeerd: als een vrucht, of als een groente.

Botanici zullen beweren dat deze vrucht vanwege hun zaden is geclassificeerd onder Solanaceae, of de nachtschadefamilie.

Voedingsdeskundigen noemen dit een groente, omdat er niet veel fructose (de suiker in fruit) in zit.

‘S Werelds Favoriete Fruit

Het maakt echter niet uit, want alles wat het biedt, is zo’n groot voordeel voor ons allemaal.

Het lijdt geen twijfel dat tomaten supervoedzaam zijn:

  • Het is rijk aan vitamine C en bevat veel vitamine E.
  • Zeaxanthine en luteïne beschermen onze ogen tegen overbelasting en voorkomen degeneratieve ziekten.
  • De vloeistof en vezels stimuleren de spijsvertering
  • Dit is de nummer 1 bron voor lycopeen, een antioxidant die zo krachtig is dat het zoveel voor het lichaam kan doen, waaronder het verminderen van het risico op een hartaanval, het beheersen van diabetes, het beschermen van de huid en het verbeteren van het uiterlijk, en vele andere dingen.

Wetenschappers geloven dat de felrode kleur van deze vrucht lycopeen is. Dit beschermt het tegen schadelijke zonnestralen.

Dat is precies wat deze antioxidant ook in ons lichaam kan doen.

En niemand kan ontkennen hoe heerlijk dit is in heel veel gerechten.

Hoe Pureer Je Tomaten?

Hoewel het gemakkelijk te bereiden is, kan het enige tijd duren.

Pruim en Roma zijn de beste variëteiten om te pureren, omdat ze speciaal worden gekweekt om te bewaren.

Je kunt zelfs onvolmaakte gebruiken die licht overrijp of gekneusd zijn, omdat je alles in een pot doet.

Dit is een basisrecept voor een kilo tomaten.

  • Halveer de vruchten en schep de zaadjes eruit.
  • Verspil de sappen niet. Wanneer je de zaden eruit schept, voeg je de sappen toe aan de pot met de rest van het fruit.
  • Doe de gehalveerde pruimen en rozijnen in een pot en voeg twee kopjes water toe (of tot de vruchten iets onder staan). Dek de pan af met een deksel en zet het vuur aan.
  • De schil kan gemakkelijk worden verwijderd nadat het water ongeveer een minuut aan de kook is gebracht.
  • Haal de verzachte Plums & Romas uit de koelkast en doe ze in een keukenmachine/blender. Laat het 10 minuten afkoelen en blitz het dan.

Je kunt het continu blitzen tot het glad is, wat purees technisch zijn.
Maar als je liever op kleine stukjes kauwt, pulseer je het gewoon meerdere keren.

  • Deze kunnen direct worden gebruikt.

Je kunt het ook in plastic containers doen en maximaal een jaar in de vriezer bewaren.

Deze kunnen in potten worden geplaatst, maar ze moeten worden afgesloten en behandeld met heet water.

Deze zijn, mits goed afgesloten, tot 6 maanden houdbaar.

Hetzelfde proces wordt gebruikt om commercieel geproduceerde purees te maken, maar ze worden in bulk geproduceerd en worden iets sneller gemaakt door automatisering.

Als je gaat winkelen, lees dan zeker het etiket op de folie of de blikverpakking van het product.

Sommige producten hebben smaken zoals Basil Pesto, Four Cheese, enzovoort. Het is nog steeds het beste om de pure gepureerde te kiezen.

Conclusie

Zoals hierboven vermeld, is het niet moeilijk om tomatenpuree thuis te bereiden.

Je kunt het ook voor een lange tijd in de koelkast bewaren.

Zorg ervoor dat u profiteert van de goedkope, goede voorraad en maak genoeg om in uw vriezer te bewaren voor wanneer u het nodig heeft.

Sale
animonda Vom Feinsten Volwassen kattenvoer, nat voer voor volwassen katten, met kippenfilet + rundvlees in tomatensaus, in een vershoudzak, 18 x 50 g
  • Delicaat: hoogwaardige ingrediënten zoals filetstrepen, calamari of kaas zorgen...
  • Natuurlijk: natuurlijk bevat het vochtige voedsel geen smaakversterker en geen...
  • Premium: het hoge vleesgehalte van uitstekende kwaliteit en de geselecteerde...
  • Snack: de hoogwaardige extra voering is dankzij zijn doordachte verpakking in...
  • Verschillende levensfases – van de fijnste kattenvoeding is naast volwassenen...
Sugo Basilico 400g Tomatensaus - 6 stuks
  • Heerlijke sugo met verse basilicum, origineel uit Italië. De Sugo di Basilico...
Mariangela Prunotto - Biologische Tomatensaus voor Pizza 340 gr
  • Speciale pizza met biologische tomatensaus
  • Uit Italië
  • 340 gr glazen pot
  • Alleen met natuurlijke en biologische ingrediënten
LOVOICE 2 stks Mini Ketchup Fles,Honing + Tomatensaus Container voor Lunch,25ml, Ketchup Squeeze Containers Fles Draagbare Specerijen Jars voor Kinderen
  • Hoogwaardige materialen: deze Mini Ketchup Fles is gemaakt van hoogwaardige...
  • Verzegeld tegen lekken: de luchtdichte dop van deze kleine ketchup fles houdt...
  • Transparant ontwerp: deze draagbare saus fles bevat 2 stuks, een honing + een...
  • Klein en draagbaar: deze Condiment Squeeze Bottles Mini is prachtig en mooi,...
  • Veelzijdig gebruik: Deze kruiderij Mini Squeeze Bottle is geschikt voor keukens,...
Griekse reuzenbonen gigantes witte bonen 1000 g voor stoofpot en geroosterde ovenbonen met tomatensaus van Griekse aard | ARISTOS
  • Witte reuzenbonen uit Griekenland. 's nachts laten zwellen en direct aan de...
  • Vanaf nu ** nieuwe jaarlijkse gigantes. Gegarandeerd uit de Griekse landbouw en...
  • Rechtstreeks van de traditionele landbouwfamilie Papadopoulos uit...
  • Gigante bonen voor bonensalade of ovengroenten met tomatensaus. Veel spannende...
  • Gigantes-bonen zijn een natuurlijke bron van eiwitten voor onze voeding. Kook...
Pescamar - Tonijnfilet, 10 x tonijnblikjes met heerlijke tomatensaus volgens mediterrane Spaanse stijl Tuna
  • ✅ Echte Bonito tonijn (atsuwonus pelamis) met roodachtig vlees en aangename...
  • ✅ Uitstekende bron van eiwitten: onze tonijn is een natuurlijk eiwit, omega-3...
  • ✅ Breng afwisseling in je voeding: Pescamar tonijn is een geweldige en...
  • ✅ Eenvoudig op te bergen: onze tonijnconserven kunnen gemakkelijk worden...
  • ✅ Onze tonijn is veelzijdig inzetbaar: in de koolhydraatvoeding, als...
El Manar Sardineblikjes, 10 stuks, 125 g, naar mediterrane Tunesische stijl, 10 x 125 g blikjes, hoog omega-3 gehalte (in tomatensaus)
  • 10 x sardines blikjes 125 g in tomatensaus
  • Combineert de hartige smaak van sardines met het zoete en kruidige aroma van de...
  • Sardines zijn een geweldige bron van eiwitten, vitaminen en mineralen - om nog...
  • Geniet van zeevruchten zonder het budget te breken of te veel tijd in de keuken...
  • Sardines in tomatensaus zijn bovendien ongelooflijk veelzijdig en kunnen met...
  • Gevangen in de Middelland
  • ISO 9001 - ISO 22000 gecertificeerd - IFS in het werk - gezondheidstoelating nr....