Mexicaanse keukens staan bekend om hun stevige en pittige smaken, vooral als het gaat om hun stoofschotels. Menudo en Birria zijn twee van de meest bekende Mexicaanse gerechten.

Maar wat zijn de verschillen tussen menudo en birria ? Laten we in ons artikel van vandaag eens kijken naar beide lekkernijen en kijken wat ze te bieden hebben!

Snelle Feiten

Menudo:

Birría:

  • Ingrediënten: geitenvlees, koeienkop of rundvlees.
  • Variaties: birria met consomm, birria-taco’s.

7 Overeenkomsten Tussen Menudo En Birria

Bij het onderzoeken van menudo en birria zijn hun gelijkenissen de eerste die in je opkomen. Hieronder staan de zeven gebieden waarin deze twee soepen min of meer hetzelfde zijn.

1. Koken Kost Tijd

Birria en menudo vereisen traditioneel een lange kooktijd, meestal tussen de 4 en 6 uur. Dit is om ervoor te zorgen dat de bouillon wordt gecondenseerd met voedingsstoffen en al het vlees mals is.

2. Land Van Herkomst

Beide zijn Mexicaans en hebben verschillende Mexicaanse smaken.

3. Belangrijkste Kruiden

Het is geen verrassing dat de Mexicaanse keuken bekend staat om zijn vele specerijen en kruiden. Menudo en Birria zijn sterk gebaseerd op limoen, chilipeper, uien en limoen. Ze brengen niet alleen de aardse smaak van het eten naar voren, maar verminderen ook de hoeveelheid vet, zodat je je niet opgeblazen voelt.

4. Uiterlijk:

Een van de meest opvallende dingen over menudo en birria is hoe ze worden gepresenteerd in een diepe kom. Omdat het een stoofpot op basis van vlees is, verwachten eters een roodbruine kleur, soms licht baksteen of diep oranje. Als laatste zie je bovenop de bouillon een dun laagje olie.

5. Wanneer Serveren?

Omdat het maken van menudo en birria nogal ingewikkeld en tijdrovend kan zijn, bewaren de meeste mensen deze twee gerechten voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen of bruiloften.

Als het gezin veel tijd samen heeft, zoals in het weekend en op feestdagen, kunnen ze allebei een heerlijk ontbijt maken.

6. Textuur

Technisch gezien wordt menudo als soep beschouwd en birria als stoofpot. Maar wat de textuur betreft, behoren ze allebei tot de laatste categorie. Ze delen een dikke en dichte bouillon die de smaakpapillen een bevredigend en warm gevoel geeft.

7. Bereidingswijze

Birria werd traditioneel gekookt in een aardeoven. Menudo kon uren in een pot boven een vuur worden bereid. Mensen hebben het proces vereenvoudigd door ze op de kookplaat te laten sudderen.

Menudo Versus Birria – 2 Grote Verschillen

1. Ingrediënten

De magie achter menudo ligt in de eiwitkoeienmaag, ook wel pens genoemd. Hoewel het voor sommige mensen misschien onaangenaam is, geeft de pens een hemels gevoel wanneer het correct wordt gekookt.

Birria daarentegen is flexibeler in de eiwitkeuze. Je kunt geiten- of koeienkop als meest populaire gebruiken, maar rundvlees is ook een optie.

2. Variaties

Menudo heeft een versie met rundervoeten en pezen voor degenen die niet alleen kunnen trippen. Hun smaken kunnen enigszins verschillen, maar niet te veel.

Evenzo komt birria in tal van vormen voor. Je kunt de traditionele geitenversie hebben, evenals de birria met consomm en birria-taco’s gemaakt met kaasrundvlees.

Hoe Smaakt Birria?

Birria kan van veel ingrediënten gemaakt worden waardoor je verschillende smaken krijgt. Je zult eerst de specerijen en kruiden opmerken. Langzaam begint de hartige smaak het over te nemen. Na het doorslikken voelt u een zoete, rokerige nasmaak op uw tong.

Wat Te Serveren Met Birria?

Birria wordt meestal geserveerd met uien, koriander en tortilla’s. Soms combineren mensen het met gebakken bonen en rijst voor een volledige maaltijd.

Hoe Eet Je Menudo?

Meestal kun je menudo met brood serveren om de smaak in evenwicht te brengen en een beetje zetmeel te geven voor de maaltijd als geheel. Je kunt alles gebruiken, van bolillo tot taco’s.

Kun Je Menudo ’s Nachts Weggelaten Eten?

De overgebleven menudo moet je niet in de koelkast bewaren. Bacteriën bij kamertemperatuur kunnen snel weer tot leven komen.

Als je er te veel van kookt, kook dan het geheel ongeveer 10 minuten voordat je het laat afkoelen. Bewaar het dan een nacht onder de 10 graden Celsius en kook het opnieuw. Eet smakelijk.