Taquito’s en taco’s zijn twee van de meest populaire voedingsmiddelen die de voorkeur hebben van Mexicaanse en Amerikaanse mensen. Ze delen een aantal vergelijkbare kenmerken, waardoor eters een van de twee verwarren.

We zullen u waardevolle inzichten geven om u te helpen deze twee populaire gerechten beter te begrijpen.

Snelle Feiten

Taquito’s:

  • Herkomst: Onbekend, mogelijk uit Mexico
  • Wrapper: maïstortilla’s
  • Vorm en maat: Opgevouwen en kort
  • Beperkte vullingen
  • Kookmethoden: gewoonlijk gefrituurd, toppings binnen tijdens het frituren

Taco’s:

  • Oorsprong: controversieel
  • Wrapper: maïstortilla’s
  • Vorm & maat: open en groter
  • Vullingen: gediversifieerd
  • Gebruikelijke kookmethoden: Meestal gebakken tortilla’s met toppings toegevoegd nadat ze zijn gebakken.

Overeenkomsten tussen Taquito & Taco

Oorsprong

De oorsprong van beide recepten is onbekend. Van deze twee recepten wordt vaak aangenomen dat ze afkomstig zijn uit Mexico. Dit is echter nog niet bevestigd.

Het debat over de oorsprong van taquito’s is nog niet voorbij. Hoewel het gerecht door velen wordt beschouwd als Mexicaans eten, beweren mensen dat het in de Verenigde Staten is geboren.

Betekenis Van

Taquitos betekent in het Spaans kleine taco. Het zijn heerlijke kleine snacks die eruitzien als opgevouwen taco’s. Veel mensen beschouwen ze als taco’s.

Wikkel

Beide gerechten vragen om wikkels gemaakt van maïstortilla’s.

Taquito’s Versus Taco’s: 3 Belangrijkste Verschillen

Vorm & Maat

Traditionele taco’s worden gemaakt met ronde tortilla’s die in twee zijn gevouwen en vervolgens zijn bedekt met kaas, vlees en gehakte tomaten. Ondertussen zijn de taquito’s niet open. Ze zijn veel kleiner en korter dan taco’s.

Vullingen

Taco’s zijn meestal groter zodat je meer toppings kunt toevoegen. Een taquito daarentegen is een opgevouwen vorm die niet met zoveel garnituren kan worden gevuld als taco’s.

Kookmethodes

Taquito’s gaan vaak gepaard met frituren, terwijl taco’s moeten worden gebakken in een pan die is besproeid met bakolie tot ze goudbruin zijn. Gefrituurde taco’s zijn knapperiger dan gebakken. Leg vervolgens de voorgekookte ingrediënten op de maïstortilla’s en rol ze vervolgens op. Frituur tot slot de broodjes en je taquito is klaar.

Om een taco te maken, moet je de tortilla bakken en vervolgens de gekookte toppings toevoegen.

Hoe Eet Je Een Maaltijd Uit Bevroren Taquito’s?

Heb je het te druk om elke dag zelfgemaakte maaltijden te maken? Hier is een eenvoudige doordeweekse avondmaaltijd met bevroren taquito’s. Bereid eerst het volgende voor:

Ingrediënten

  • Acht bevroren taquito’s
  • Drie eetlepels kaassaus (van welke soort dan ook)
  • Drie eetlepels guacamole (elk type)
  • Drie eetlepels chili, uit blik of restjes
  • 1/2 kop gesnipperde ui
  • 1/2 krop geraspte sla
  • 1 kopje geraspte cheddarkaas
  • Vier eetlepels salsa (elke soort)
  • Een grote gesneden tomaat
  • Olie om te koken

instructies:

  • De taquito’s moeten 2 minuten worden gebakken in plantaardige, pinda- of koolzaadolie om goudbruin te worden. Als u bevroren taco’s wilt bakken, zorg er dan voor dat uw oven is voorverwarmd op 400F. Nadat je ze op een bakplaat hebt geplaatst, zet je de oven op 350F. Als ze klaar zijn, leg je er vier op een bord.
  • Bedek ze met verwarmde chili, guacamole en kaassaus in lagen. Deze toppings kunnen in een pan boven de kookplaat of in de magnetron worden verwarmd.
  • Werk af met topping met salsa, tomaten, salsa en gesnipperde ui.
  • Strooi er wat geraspte sla over.

Hoe Taquitos Bakken Zonder Dat Ze Uit Elkaar Vallen?

Het maken van taquito’s kan lastig zijn omdat de tortilla’s tijdens het koken niet mogen uitrollen of uit elkaar vallen. Dit probleem kan worden voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens de voorbereiding.

Stap 1

Je kunt de taquito’s oprollen tot de vulling helemaal bedekt is door de tortilla, maar laat de uiteinden open.

Stap 2

  • Maak een eierwassing met een losgeklopt ei en twee eetlepels water.
  • Breng de eierwas met een deegborstel aan op de binnenkant van de tortillaflap.
  • Om te voorkomen dat de klep tijdens het koken opengaat, sluit u deze.
  • Ga verder met elk.

Stap 3

Leg de opgerolde taco’s op een snijplank. Keer de naadzijde naar beneden.

Stap 4

Gebruik een tandenstoker om de tortilla te duwen totdat deze de snijplank raakt. In plaats van door de tortilla te steken, lijn je de tandenstoker uit met de tortilla. Voor maximale stabiliteit moet aan elk uiteinde een tandenstoker worden gebruikt.

Stap 5

Leg de taquito’s met de naad naar beneden op een bakplaat met de tandenstokers naar boven. Bak ze 3-5 minuten, of tot de bodems goudbruin zijn.

Stap 6

Haal de tandenstokers eruit. Pak het ene uiteinde van de tandenstokers vast met een tang en schuif de tegenoverliggende kop met een spatel. Gebruik de spatel en tang om ze op de andere kant te rollen, met de gelaste naad naar boven gericht. Bak 3-5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Stap 7

Kook de uiteinden desgewenst ongeveer 1-2 minuten elk.