De Beste Schokken Om Vrachtwagens Te Laten Zakken

Een frambozen-mokka latte is een rijke combinatie van zoetzure frambozensiroop en bitterzoete donkere chocoladesaus, toegevoegd gestoomde melk en een sterk gezette koffie die bekend staat als espresso. Het is de perfecte afsluiting van elke maaltijd en de perfecte start van een gesprek.

Als je thuis niet bekend bent met het maken van espressodranken, kan het wat oefening vergen om de espresso-shots en het stomen van de melk onder de knie te krijgen, maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je dit moet doen, kun je leren hoe je zo ongeveer elke van je koffiehuisfavorieten van thuis.

De Melk Stomen En De Juiste Soort Melk Kiezen

Zorg voor een roestvrijstalen stoomkan en een betrouwbare thermometer. Giet vervolgens ongeveer 283 gram melk in de kan. Twee procent melk is de standaard voor lattes, maar je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.

Een skinny latte wordt gemaakt met magere melk, terwijl een breve half en half gebruikt. Magere melk stoomt sneller en produceert minder schuim dan volle melk. Je kunt ook sojamelk in een latte gebruiken.

Nadat u de melk in de kan hebt gegoten, houdt u de voedselthermometer met uw duim opzij en houdt u deze tijdens het stoomproces rechtop en in het zicht: niets ruikt erger dan aangebrande melk! Til de kan voorzichtig op totdat het stoompijpje zich op het melkoppervlak bevindt.

Melkschuim Maken En De Juiste Temperatuur Bereiken

Draai de draaiknop met uw vrije hand tegen de klok in om de melk te stomen. De kan moet iets worden verlaagd zodat de staaf het oppervlak van de melk raakt. Dit zorgt voor een zacht sissend geluid en bubbels die schuim worden genoemd. Er is maar een kleine hoeveelheid schuim nodig voor een latte (en is eigenlijk optioneel), dus na een paar seconden schuim te hebben gemaakt, kun je de kan optillen en het stoompijpje in de melk onderdompelen.

Houd de thermometer goed in de gaten en zet het stoompijpje uit wanneer deze 150-160 graden bereikt door de knop met de klok mee te draaien. Door te stoppen bij deze temperatuur kan de melkkamer stijgen tot 170 graden of dalen tot 140 graden. De latte moet altijd geserveerd worden tussen 140-170 graden. Veeg het stoompijpje onmiddellijk na het stomen van melk af met een schone, vochtige doek.

Framboos En Mokka: De Zoetere Kant Van Koffie

Je bent klaar om wat stijl toe te voegen aan je traditionele koffiedrank. Voeg aan de kop of mok van uw keuze ongeveer twee ons frambozensiroop en anderhalve ons mokkasaus toe. Een populair merk voor zowel koffiehuizen als familiehuizen is Torani, en je kunt veel smaken vinden bij speciaalzaken in een kleiner formaat.

Het is bijna tijd om de espresso te trekken, maar giet vlak daarvoor de gestoomde melk in het kopje met de siroop, gebruik een lepel om het schuim tegen te houden. Zorg ervoor dat u ongeveer vijf centimeter ruimte overhoudt voor de shots espresso en ofwel schuim of slagroom.

De Perfecte Espresso Maken

Voordat u probeert koffiedrankjes te maken voor al uw familie en vrienden, maakt u eerst testshots en krijgt u een idee van uw machine. Het is van cruciaal belang om te leren hoe licht of hard je kunt aanstampen.

Om de best smakende shots te maken, moet u de espressobonen malen net voordat u drankjes gaat maken. Laad de verse maling in de handgreep van de portafilter, vul deze een beetje te vol en stamp totdat deze waterpas is voordat u deze in de espressomachine plaatst. Als de machine geen ingebouwde timer heeft, zorg er dan voor dat de opnamen worden getimed. Gebruik de espressoshots alleen als ze tussen 16-26 zijn, maar schiet 18-23 seconden.

Giet onmiddellijk na het maken van bevredigende shots twee (twee ounces) in het kopje gevuld met gestoomde melk en smaakstoffen om de shots te bewaren, omdat de espresso in slechts tien seconden smaak begint te verliezen en in bitterheid toeneemt. Gebruik één shot espresso om een beter smakende koffie te krijgen. Als een extra shot gewenst is, gebruik er dan drie.

Het Perfecte Drankje Perfectioneren

Het is bijna tijd om je creatie te proeven. Nadat je de espresso in de mok of kop hebt gegoten, moet je goed roeren om de siroop, melk en espresso te combineren. Ofwel lepel schuim bovenop de voltooide latte of top met slagroom. Een leuke toevoeging aan de perfecte latte is frambozen-chocolademotregen, chocoladekrullen of cacaopoeder erop. Je kunt ze allemaal proberen als je je moedig voelt!

Het vergt oefening om een latte te maken. Je zult moeten leren hoe je de melk stoomt en de espresso-shots maakt. Pas op dat u zich niet verbrandt aan de apparatuur en oefen voordat u uw familie en vrienden drankjes aanbiedt.