Een Eenvoudig Recept Voor Koffiecake Dat Kinderen Kunnen Bakken Met Geweldige Resultaten

Een Eenvoudig Recept Voor Koffiecake Dat Kinderen Kunnen Bakken Met Geweldige Resultaten

Mijn kinderen zijn dol op koken, dus ik laat ze koekjes of taarten bakken.

Een koffiecake is net zo makkelijk als een cakemix, maar dan zelfgemaakt. Het is snel, heerlijk, warm en het heeft een grote impact.

Als kinderen niet van koffiesmaak houden, zijn ze misschien terughoudend om een koffiecake te bakken. Zodra ze zich echter realiseren dat het een suikerachtige cake is zonder glazuur en bedoeld is om bij een kopje koffie of bij het ontbijt te worden gegeten,

Zure Room Koffie Taart

Zure Room Koffie Taart

  • Vet een bakvorm van 1220 cm in en zet je oven op 350 graden
  • Meng en zet opzij in een kleine kom: 1/3 kop bruine suiker, 1/3 kop kristalsuiker, 1/4 kop gehakte pecannoten of walnoten, 1 theelepel. kaneel. Dit is de topping.
  • Volgende combineren : 2 kopjes bloem, 1 theelepel. bakpoeder, 1 theel. 1/4 theelepel. sodazout in een kom.
  • In een derde kom, room samen 1/2 kop boter of margarine en 1 kopje suiker licht en luchtig. Nadat elk ei is toegevoegd, voeg je nog 2 eieren toe. Goed mengen. Klop er 1 tl vanille door. Voeg 1 kopje zure melk toe.
  • Voeg nu de boter en eieren toe aan het mengsel. Meng vervolgens het bloemmengsel om de beurt met de zure room tot het beslag goed gemengd is. (Nuttige tip: roer niet te veel, omdat het bakpoeder te snel wordt geactiveerd en de cake niet rijst.)
  • Giet de helft van het beslag in een pan. Strooi de helft van het suikermengsel erover. Bak 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  • Geniet van deze warme cake met warme chocolademelk of koffie, of hoge glazen gekoelde melk. Dit maakt een heerlijke, pittige herfsttraktatie.