Vergelijking Tussen HID- En LED-koplampen. Wat Is Beter?

De Mexicaanse keuken is ongetwijfeld een van de meest populaire in de Verenigde Staten.

Een op de tien Amerikaanse restaurants serveert Mexicaans eten. Het is ook een veel voorkomende keuken die veel van dezelfde componenten heeft (tortilla’s of rundvlees, salsa, rijst enzovoort), maar op verschillende manieren.

Ben je bekend met de verschillen tussen chalupa en enchilada?

Als je dat niet doet, blijf dan lezen, want deze gids zal je hun verschillen laten zien.

Overzicht Over Chalupas En Enchiladas

Chalupas worden gemaakt door een dunne laag masadeeg rond de buitenkant van een kleine mal te knijpen, een holle container te vormen die lijkt op de boot met dezelfde naam, en het resultaat vervolgens te frituren om knapperige, ondiepe maïscups te produceren.

Deze zitten boordevol gesnipperde kip, varkensvlees, gesnipperde ui, chipotle-peper, rode salsa en groene salsa, naast andere ingrediënten. Ze lijken op tostadas omdat ze allebei zijn samengesteld uit deeg op basis van masa dat is gebakken of gebakken.

Traditionele chalupas zijn dunne, dikke, bootvormige gefrituurde masa tostadas met alleen salsa, kaas en geraspte salade.

Mexico heeft veel variaties op de standaard toppings van kaas, salsa en sla. Sommige gebieden voegen chorizo, varkensvlees of geraspte kip toe aan hun bonen. Andere keren kan de gefrituurde masa worden gevormd als een tostada of worden gegarneerd met chalupa-toppings.

Als we het hebben over enchiladas, lijken ze behoorlijk op burrito’s. Eerst wordt een tarwe- of maïstortilla strak omwikkeld met vulling. Vervolgens worden enchiladas gegarneerd met saus en kaas en geserveerd met een keuze aan bijgerechten; het is een van de weinige Mexicaanse maaltijden die met mes en vork kan worden gegeten.

Men denkt dat ze zijn ontstaan als een straatsnack die in de loop van de tijd is veranderd; de oudste geregistreerde versie van het gerecht was een opgerolde tortilla gedoopt in chilisaus. De term bestaat uit twee Nahuatl-woorden: chili en fluit.

Chalupa Versus Enchilada: 5 Belangrijkste Verschillen

Vorm Geven Aan

De vormen van chalupas en enchiladas onderscheiden hen.

Enchilada, een traditionele Mexicaanse maaltijd, bestaat uit een tortilla gewikkeld rond vlees, kaas en groenten. Het begon als een eenvoudige maïstortilla, opgerold en gedompeld in een chilisaus door straatverkopers in Mexico.

De meest populaire enchilada-presentatietechniek in de Verenigde Staten en Canada wordt gevuld, gerold en vervolgens gegarneerd met extra saus en kaas. De gestapelde enchilada komt vaker voor in Mexico en delen van de zuidelijke Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten is de hard-shell, U-vormige chapula de meest populaire variëteit. Een knapperig gebakken schaal is over het algemeen gevuld met gekruid rundergehakt, kaas, sla en soms tomaat, ui, salsa, zure room en avocado of guacamole in deze vorm van chapula.

Vullingen

Dit traditionele Tex-Mex gerecht is een heerlijke combinatie van Native American, Texas cowboy en Anglo culturen. Het is ook een van Amerika’s eerste fusionkeukens. Als gevolg hiervan zijn enchiladas zeer aanpasbaar. Ze zijn goed bestand tegen een reeks vullingen, waaronder versnipperd vlees zoals rundvlees, varken of kip, maar ook vleesloze vullingen zoals bonen, zure room of kaas.

Gegarneerd met een roomsaus gekruid met jalapenos, tomatillos en koriander, deze best beoordeelde enchiladas bevatten spinazie, garnalen en kaasvulling. Meng de kruiden en vullingen.

Geraspte kip of varken, chorizo, rundergehakt, bonen en eieren zijn allemaal populaire chalupa-vullingen. Deze gefrituurde snack wordt meestal gegarneerd met geraspte sla, kaas, gehakte rauwe ui en salsa, maar je kunt ook tomaten, zure room en cheddar kaas toevoegen.

De Tortilla Shell

Enchilada-schaal is gemaakt van tortilla. Maïs- en bloemtortilla’s zijn de twee meest voorkomende soorten. Beide zijn erg populair in de Tex-Mex keuken en zijn goed bereikbaar. U kunt er echter zelf een maken. Het is makkelijk!

Maïstortilla’s worden gemaakt van een eenvoudig mengsel van water en masa Harina, een maismeel dat zorgvuldig is verwerkt. Meeltortilla’s worden bereid met tarwebloem, bakpoeder en bakvet of reuzel. Omdat het tarwemeel ervoor zorgt dat het deeg kan worden uitgerekt zonder af te brokkelen, zijn ze groter en dunner dan maïstortilla’s.

Om tortilla’s te maken, moet je een flexibel deeg kneden en vervolgens dunne schijven persen of rollen. Verwarm het strijkijzer vervolgens snel op de bakplaat.

Chapula-schelpen worden gemaakt van meel. Masadeeg wordt gevormd rond de buitenkant van een ondiepe holle vorm en gekookt om chalupa-schelpen te maken.

Zodra de schelpen aan de randen van de pan krokant zijn geworden, brengt u ze voorzichtig over naar een met keukenpapier beklede bakplaat. Gebruik een lepel of spin om de resterende olie op te nemen. Zien ze er niet verrukkelijk uit? Laat ik er even aan toevoegen dat ze in dit stadium ook heerlijk ruiken!

Saus

Enchilada-saus is in de Verenigde Staten onderverdeeld in drie categorieën: rood, wit en groen.

Rode saus is rijk van smaak door de toevoeging van verse en gedroogde pepers en tomatenpuree. Chilipoeder wordt in veel recepten voor rode enchiladasaus gebruikt. Chilipoeder is een unieke combinatie van gedroogde rode pepers, komijn, oregano, knoflook en zout, geen enkele specerij.

De groene saus heeft een lichte, frisse smaak door het gebruik van verse groene pepers als basis. Zowel de groene als de rode enchilada sauzen bevatten knoflook, uien, komijn en zout.

De enchilada met witte saus, ook wel bekend als het “Amerikaanse” type, is het lekkerst. Zure room is over het algemeen het enige ingrediënt in witte saus, maar wordt vaak gecombineerd met gehakte groene pepers, verse kruiden, limoensap of zelfs gecondenseerde soep.

Chalupa-saus is vaak salsa. Salsa is een veel voorkomend onderdeel in de Mexicaanse keuken en wordt gebruikt als specerij op taco’s, soepen en stoofschotels en tamale-vullingen. Verse salsa bereid met tomaten en pikante pepers staat bekend als salsa fresca.

Salsa verde is een dip of salsa gemaakt met gekookte tomatillo’s die goed samengaan met chilaquiles, enchiladas en andere Mexicaanse maaltijden.

Kaas Toppings

Probeer Cheddar-, Jack- of Mexicaanse Cotija-kazen als je enchiladas met kaas wilt.

Strooi de enchiladas in kaas en bak op 350 graden F/175 ° C tot ze gaar zijn. De saus moet bubbelen en de kaas is gesmolten. Dit proces duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt de pan afdekken met folie om de randen van de enchilada’s zacht te houden.

Als de tortilla’s gaar zijn, kun je ze versieren zoals je wilt. Traditionele toppings zoals queso fresco en koriander worden gebruikt.

Je kunt ook Mexicaanse chalupas maken met overgebleven rotisserie-kip voor een stevigere smaak. Als je nog wat pulled pork of zelfs gekookte garnalen over hebt, dan passen ze uitstekend bij deze chalupas.

Veelgestelde Vragen

Kun Je Deze Twee Gerechten Vinden In Een Traditioneel Mexicaans Restaurant?

Ja.

Dit zijn enkele van de meest populaire gerechten die je kunt vinden. Probeer ze dus eens uit.

Wat Dacht Je Van Burrito?

Het lijkt erg op Enchilada.

Conclusie

Dat is alles wat u moet weten over het onderscheid tussen chalupa en enchilada.

Deze tutorial maakt het gemakkelijk om deze twee gerechten te begrijpen. Ik hoop dat de nuttige informatie hierboven je kan helpen bij het bereiden van je eigen chalupas of enchiladas.