Een magnetron is een zeer handig hulpmiddel om snel water op te warmen.

Koffiezetapparaat werkt niet, zeker niet als je koffie moet zetten. Of je hebt een stapel vuile potten en pannen en je hebt geen zin om ze af te wassen.

Het kan echter moeilijk zijn om te bepalen hoe lang het duurt om te koken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe lang het duurt voordat een magnetronwater kookt.

Hoe Kun Je Veilig Water Koken In Een Magnetron?

Je kunt veilig water koken in de magnetron.

Om schade te voorkomen, moet beschermende kleding worden gedragen bij het verwijderen, of moet er tijd zijn om te zitten.

Is Het Gevaarlijk Om Water In De Magnetron Te Koken?

Het is eenvoudig en veilig om water in de magnetron te koken. Deze methode kan het beste worden gebruikt bij het verwarmen van kleine hoeveelheden water, omdat microgolven de warmte ongelijkmatig verspreiden. Huidig onderzoek toont aan dat het opwarmen van water in de magnetron geen nadelige gezondheidseffecten heeft.

Hoe Lang Duurt Het Om Water In De Magnetron Te Koken?

In een gewone magnetron kookt een kopje water in ongeveer 1 tot 3 minuten. Een basis magnetron heeft een vermogen van ongeveer 700 watt.

Wanneer je maar een kleine hoeveelheid water nodig hebt, werkt kokend water in de magnetron het beste.

Het beste aan een magnetron is zijn vermogen om de warmte gelijkmatig te verdelen.

Het is echter vaak afhankelijk van verschillende omstandigheden. De kracht van de magnetron die water kookt is het belangrijkste element.

Een magnetron die 1000 watt produceert, kookt water in een fractie van de tijd als een magnetron van 600 watt. Een magnetron van 1800 watt kan water veel sneller koken dan een machine van 1000 watt en aanzienlijk sneller dan een model van 600 watt.

Stel de timer van je magnetron in op 3 minuten om te zien hoe lang het duurt om water te koken.

Controleer of het water in minder dan 3 minuten kookt. Je hebt een magnetron met 600-700 watt.

Als het tussen de 3 en 4 minuten duurt, kunt u een magnetron van 500 tot 600 watt gebruiken. 1 kopje water heeft minder dan een minuut nodig om te koken in een magnetron van 1000 watt op vol vermogen. Zoals je ziet is wattage belangrijk als je snel water wilt koken.

Hoe Lang Duurt Het Voordat Water Kookt Met Verschillende Magnetronvermogens?

Afhankelijk van het wattage van je magnetron, duurt het koken van water korter of langer. Hieronder staat een tabel die laat zien hoe lang het duurt voordat magnetrons met verschillende wattages een kopje water koken.

Om u te helpen de informatie te begrijpen, heb ik een tabel gemaakt met de beschikbare magnetronmodellen op de markt en de verwachte tijd die nodig is om een kopje water te koken.

De gebruikershandleiding geeft ook informatie over het wattage van uw magnetron. U vindt een gedeelte met de specificaties. De efficiëntie van uw magnetron heeft invloed op de kooktijd.

Nieuwe apparatuur die uit de doos is geopend, kan doorgaans met 100% efficiëntie werken. Het hangt er nu van af hoe lang u uw magnetron al gebruikt. Als u het al vier jaar of langer gebruikt, is de efficiëntie al ver onder de 100 procent, ongeacht hoe goed u er voor zorgt.

U moet ook de tijd wijzigen. In ieder geval moet kokend water erin korter en sneller zijn dan kokend water op de kookplaat met een waterkoker.

Het is gemakkelijk om water te koken in de magnetron. Er zijn echter zorgen over de veiligheid.

Lees verder voor meer informatie over het koken van water in een magnetron en belangrijke veiligheidstips.

Eerst echter,

Wat Zijn Magnetronovens?

Magnetronovens kunnen in keukens worden gebruikt om elektriciteit om te zetten in magnetrons. Dit zijn elektromagnetische golven.

Deze golven kunnen moleculen in voedsel stimuleren, waardoor ze gaan trillen, ronddraaien en botsen, waarbij energie wordt omgezet in warmte.

Dit is analoog aan hoe je handen opwarmen als je ze tegen elkaar wrijft.

Microgolven tasten voornamelijk watermoleculen aan, hoewel ze ook lipiden en suikers tot een lager niveau kunnen opwarmen.

Kan De Straling U Schaden?

Elektromagnetische straling wordt uitgezonden door magnetrons.

Dit komt door de negatieve associaties van de straling. Dit is echter niet de straling die verband houdt met kernwapens of tragedies.

Niet-ioniserende straling wordt uitgezonden door magnetrons. Het is vergelijkbaar met, maar veel sterker dan, de straling die door je mobiele telefoon wordt uitgezonden.

Houd er rekening mee dat licht ook elektromagnetische straling kan zijn. Er mag dus geen gevaar zijn.

Voor de zekerheid moet u uw gezicht niet tegen het raam drukken en uw hoofd op minstens 30 cm afstand van de oven houden. Straling neemt aanzienlijk af met de afstand.

Zorg ervoor dat uw magnetron goed werkt. Als de deur van uw magnetronoven niet goed sluit of als deze oud, kapot of beschadigd is, kunt u overwegen deze te vervangen.

Wat Gebeurt Er Met Water Als Het In De Magnetron Wordt Verwarmd?

Omdat de magnetron is ontworpen om water snel op te warmen, verwarmt hij watermoleculen als je hem in de magnetron zet. Water warmt veel sneller op dan andere soorten voedsel.

Watermoleculen kunnen hierdoor oververhit raken. Waterdamp verandert in bellen na oververhitting en ontstaat onmiddellijk nadat water wordt geduwd; dit kan gebeuren wanneer u het kopje of een andere container uit de magnetron haalt.

De abrupte afgifte van waterdamp zorgt ervoor dat het resultaat lijkt te koken tot het punt dat het explodeert. Deze explosie vindt echter in uiterst zeldzame omstandigheden plaats.

De kopjes waarin we water koken hebben zichtbare krassen, waardoor er luchtbellen kunnen ontstaan als het bakje of kopje niet helemaal nieuw is.

Bovendien kan oververhitting nog steeds optreden als u het langer in de magnetron doet dan de aanbevolen tijd van 2-3 minuten.

Is Magnetronwater Schadelijk?

De magnetron verwarmt water snel en veilig. Deze methode kan het beste worden gebruikt bij het verwarmen van kleine hoeveelheden water, omdat microgolven de warmte ongelijkmatig verspreiden. Huidig onderzoek toont aan dat het opwarmen van water in de magnetron geen nadelige gezondheidseffecten heeft.

Er zijn enkele risico’s bij het opwarmen van voedsel in de magnetron. Er zijn echter veel praktische voordelen. Deze zullen u tijd besparen en zowel gezondheidsvoordelen als efficiëntieverbeteringen opleveren.

Snelheid

Water koken in de magnetron kost veel minder tijd dan koken op het fornuis of in een waterkoker. Door water in de magnetron te koken, is een kopje water in slechts anderhalve minuut klaar. Dit in tegenstelling tot het 10-15 minuten koken op een fornuis of waterkoker. Als je weinig tijd hebt of gewoon niet het geduld hebt om op het water te wachten, kan dit een perfecte oplossing zijn.

Microgolven kunnen voedsel sneller koken en water opwarmen omdat ze de moleculen in het water snel laten schudden. De warmte-energie die direct aan de watermoleculen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat ze sneller opwarmen dan andere kookprocessen. Artikelen met een hoger watergehalte zijn sneller gaar dan artikelen met een lager watergehalte.

Energie

Hoewel dit niet veel energie zal besparen in vergelijking met andere kook- of verwarmingsmethoden, verbruikt de magnetron wel minder energie. Magnetrons verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele ovens of apparaten op gas.

Mensen koken vaak water op een fornuis, dat meer energie kan verbruiken, afhankelijk van of het gas of elektrisch is. Gasfornuizen verbruiken 40% meer energie dan magnetrons. Elektriciteit is doorgaans duurder dan gas, maar het wordt in aanzienlijk minder hoeveelheden gebruikt omdat voedsel sneller kan worden bereid, waardoor er in het algemeen meer energie wordt bespaard.

Sterilisatie

Het gebruik van de magnetron om water te steriliseren is een eenvoudige en efficiënte manier om dit te doen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat water wordt gereinigd voor welk doel u het ook gebruikt.

Water moet langer worden verwarmd om het te steriliseren dan wanneer het aan de kook wordt gebracht. Kook het water nog maximaal 1 minuut en tot 3 seconden nadat het kookpunt is bereikt.

Hoe langer je in de magnetron doet, hoe meer tijd het kokende water nodig heeft om eventuele ziektekiemen in het water te doden. Sommige mensen aarzelen misschien om kraanwater te drinken, maar willen het toch gebruiken. Bacteriën en organismen worden gedood door dit water te steriliseren.

Oververhitting is waarschijnlijker als u het water langer in de magnetron zet nadat het kookpunt heeft bereikt.

Zorg ervoor dat u alles wat magnetronbestendig is in het water legt. Een eetstokje zou een eenvoudig antwoord op dit probleem kunnen zijn. Het meeste kraanwater bevat voldoende lucht om dit te voorkomen, maar zittend water is kwetsbaarder.

Waarom Zou Je Nooit Water In De Magnetron Moeten Zetten?

Water uit de magnetron kan een explosie veroorzaken en iedereen in de buurt verwonden. Houd er rekening mee dat het onmogelijk is om visueel te detecteren of de watertemperatuur boven de standaardlimiet is gestegen.

Het lijkt alsof het een eeuwigheid duurt om water op te warmen in de waterkoker of op het fornuis. Als gevolg hiervan kom je misschien in de verleiding om een magnetron te gebruiken om de klus snel te klaren.

Het is het beste om een fornuis of waterkoker te gebruiken om water te verwarmen. Magnetronverwarming kan gevaarlijk zijn. Oververhitting kan gebeuren op zowel de magnetron als de kookplaat.

Is het gevaarlijk?

Water wordt verwarmd tot temperaturen die hoger zijn dan het kookpunt. Het is moeilijk om het verwarmen van water te stoppen nadat het het kookpunt heeft bereikt.

Hoge temperaturen boven het kookpunt zijn gevaarlijk en kunnen leiden tot ernstig letsel. Stoomdruk komt vast te zitten achter koelere lagen en de ophoping kan onder de juiste omstandigheden tot een explosie leiden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de magnetron gelijkmatig wordt verwarmd. Dit verkleint de kans op oververhitte explosies aanzienlijk.

Factoren Die Van Invloed Zijn Op Hoe Lang Het Duurt Voordat Water In De Magnetron Kookt

Om te bepalen hoe lang het duurt om water in de magnetron te koken, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Elk van deze factoren kan van invloed zijn op de tijd die nodig is om water te koken.

  • Het vermogen en wattage van magnetronovens
  • De hoeveelheid water in de beker of het bakje dat je gebruikt (bijv. 1 kopje is gelijk aan 180 ml; een ander bakje kan 284 ml bevatten)
  • Het materiaal van de beker/container waarin het water is opgeslagen
  • De begintemperatuur van het water
  • De omgevingsdruk van de locatie waar het water wordt gekookt (deze component is gerelateerd aan de hoogte of hoogte van de locatie)
  • De efficiëntie van magnetrons
  • De soortelijke warmte van het water

Welke Containers Zijn Veilig En Niet Veilig Om Water In Een Magnetron Te Koken?

Om water in de magnetron te koken, kun je niet zomaar een bakje gebruiken. Als u water kookt in containers die niet ovenbestendig zijn, brengt u uzelf in gevaar. Sommige huiseigenaren zijn betrokken geweest bij onverwachte ongevallen als gevolg van het niet serieus nemen van dit probleem.

Dus, welke containers kunnen veilig in een magnetron worden gebruikt om water te verwarmen? Kijk eens naar het volgende:

  • Elke container met de woorden Magnetronbestendig of Ovenbestendig erop.
  • Glazen borden en bakjes met het label Magnetron-safe of Oven-safe
  • Borden en pannen van keramiek
  • Steengoed potten en schalen

De volgende zijn verschillende containers die niet in de magnetron mogen worden gebruikt, of het nu gaat om het koken van water of het opwarmen van maaltijden.

  • Potten en pannen van metaal
  • Er zijn borden, pannen en glazen pannen met metaalhoudend keramiek verkrijgbaar.
  • Containers verzegeld
  • Folie van aluminium
  • piepschuim
  • Tassen gemaakt van bruin papier
  • Borden en pannen van kunststof
  • Verpakken in plastic
  • Kunststof containers voor koude opslag

We hebben de vraag beantwoord: Hoe lang duurt het om water in de magnetron te koken? Laten we nu eens kijken naar veiligheidsmaatregelen en zorgen bij het koken van water in de magnetron.

Veiligheidsmaatregelen Voor Kokend Water In De Magnetron

Oververhitting van water in de magnetron kan gevaarlijk zijn. Hierdoor kan oververhit water in de magnetron uit de container exploderen. Verder vormt kokend water in een magnetron normaal gesproken geen bellen. Vanwege een gebrek aan nucleatieplaatsen kan het echter een explosie veroorzaken als het onverwacht wordt verstoord.

Oververhit water zal ook ver boven het kookpunt in temperatuur stijgen. Als u echter de geschikte container gebruikt en de nodige veiligheidsprocedures volgt, zal deze niet exploderen. Dit zijn enkele veiligheidsmaatregelen om een ongeval te voorkomen.

  • Gebruik alleen ovenvaste pannen, schalen en schalen met een volledig glad oppervlak. Ze missen kiemplaatsen, die nodig zijn voor de vorming van bellen. U kunt een verzengende puinhoop krijgen als het kokende water niet goed wordt geroerd.
  • Gebruik oudere ovenvaste containers met kleine krassen of defecten aan de binnenkant. Deze gebreken zullen fungeren als nucleatieplaatsen voor bellenvorming.
  • Plaats een houten roerder of een ander ovenvast stokje of hulpprogramma in de schaal. Dit zal dienen als de nucleatieplaats voor kokende watermoleculen.
  • Gebruik warme kussens of dikke keukenwanten om hete potten vast te houden.
  • Steek je hand niet in het water om te zien of het al kookt. Normaal gesproken produceert kokend water in een magnetron geen bellen. Raak het water niet aan om te controleren of het kookt.
  • Als u water in de magnetron verwarmt, doe dit dan in stappen van 30 seconden. Laat niet meer dan 1,5 minuut kooktijd tussen de intervallen. Deze strategie voorkomt dat kokend water opwarmt tot het punt waar zich stoom vormt. Roer het water bij elk interval en ga door met koken totdat de geschatte tijd om is.
  • Het is tijd om het nog eens te controleren: water zal niet oververhitten als je het met mate in de magnetron doet. Hoewel de hoeveelheid verwarmd water varieert, is het altijd veilig om 30 seconden tot een minuut te verwarmen en te roeren.
  • Gladde verwarmingscontainers of kopjes moeten worden bewaard. U kunt overwegen om oude, beschadigde kopjes en/of magnetronbestendige bakjes te gebruiken. Deze containers hebben markeringen, breuken en rekken die helpen bij de vorming van bellen en oververhitting voorkomen.
  • Om het kookpunt te bevestigen, gebruikt u een lang instrument of een kookstok om de temperatuur van het water te controleren. Steek het stokje gewoon tegen de zijkant van de beker/container om dit te testen. U kunt uzelf behoeden voor letsel door een luid barstgeluid te horen wanneer de stick in de beker/container wordt gestoken.
  • Laat het water niet te lang koken. Het water is veilig te gebruiken als het kookt zonder te morsen.
  • Veiligheidsuitrusting is beter dan een curatief. Maak waterveiligheidsuitrusting, zoals handschoenen, klaar voor elke situatie waarin water op u of de buitenkant van uw kopje kan spatten.

7 Eenvoudige Stappen Om Water In De Magnetron Te Koken

Waarom zou je deze stappen moeten kennen als water koken net zo eenvoudig is als het aansteken van een lucifer? Ten eerste is kokend water in de magnetron iets anders dan koken boven een open vuur. Ten tweede, als je het water in de magnetron kookt, zullen er geen luchtbellen zijn. Ten derde kun je niet zomaar een waterreservoir in een magnetron plaatsen. Wees ten slotte voorzichtig bij het koken van water in magnetrons.

Dat gezegd hebbende, laten we nu de methoden bespreken voor het veilig en succesvol koken van water in een magnetron.

1. Doe het water in een ovenvaste kop of kom.

Niet alle schalen en schalen kunnen in de oven. Wanneer u onjuiste containers in een magnetron gebruikt, kunnen deze barsten, waardoor u een puinhoop krijgt.

Controleer of de container die u gebruikt, ovenbestendig is. Deze containers kunnen worden gemaakt van glas, keramiek of BPA-vrij plastic en zijn magnetronbestendig.

Vul de kom of beker met water, maar sluit de container niet. De oorzaak hiervan is dat verwarmde stoom van kokend water zich ophoopt in de afgesloten container en explodeert.

Vul de container niet te veel. Het water begint over de container te stromen als deze opwarmt. Als gevolg hiervan moet je na het koken van het water de rommel opruimen.

Bovendien zal het kookproces resulteren in minder water. Sommige watermoleculen kunnen condenseren en vervolgens verdampen als stoom. Dit vermindert de hoeveelheid water die u aanvankelijk in de container hebt gegoten.

2. Leg Een Niet-metalen Voorwerp In Het Water

Plaats een niet-metalen voorwerp in water. Het artikel moet ook ovenbestendig zijn. Een houten ijslollystokje, eetstokje of houten gebruiksvoorwerp kan worden gebruikt. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het water oververhit raakt. Bovendien zal het de watermoleculen iets geven om bellen op te creëren.

Het is zeer gevaarlijk en moet worden vermeden. Dit gebeurt wanneer water het kookpunt overschrijdt. Als er geen kiemplaatsen of ruwe plekken zijn waar bellen kunnen ontstaan, kan het water geen bellen vormen.

Wanneer een kiemplaats wordt geïntroduceerd of het water onverwacht wordt verstoord, zal het oververhitte water dat zich heeft opgehoopt snel stoom worden. Het resultaat is een kleine explosie van kokend water.

Als je geen niet-metalen voorwerp hebt om in het water onder te dompelen, gebruik dan een ovenvaste kom of beker met een chip of kras aan de binnenkant. Het kokende water zal borrelen vanwege de kiemplaats die door de kras of chip wordt gecreëerd.

3. Kook Het Water In De Magnetron

Verwarm het water ongeveer anderhalve minuut in de magnetron. Het water moet regelmatig worden geroerd totdat het stoomt. Zelfs als u zich aan deze instructies houdt, kunnen luchtbellen niet worden opgemerkt.

Om te controleren of het water kookt, dompel je een thermometer in kokend water. Op zeeniveau kookt water normaal gesproken bij 100C of 100C. Deze temperatuur daalt wanneer men hoger stijgt. Terwijl je het water roert, gebruik je een keukenhandschoen, pannenlap of een handdoek om de hete container vast te pakken.

Water kookt in ongeveer 1 tot 3 minuten in een magnetron. Dit is echter geheel afhankelijk van het wattage van de magnetron.

Hier is nogmaals een overzicht van hoe lang het duurt om water te koken op basis van het wattage van uw magnetron:

  • 600 watt in 4 minuten
  • 700 watt 3 minuten
  • 800 Watt 2,5 minuten
  • 1000 watt in 2 minuten
  • 1200 watt 1,5 minuut

Om specifieker te zijn, de tijd die nodig is om water in een magnetron te koken, wordt bepaald door de volgende factoren:

  • De hoeveelheid water
  • Warmtebron
  • Het containertype:
  • De atmosferische druk (of de hoogte waarop het water wordt verwarmd)

4. Tik Op De Zijkant Van De Kom

Als u denkt dat het water al voldoende verwarmd is, tikt u op de kom. Deze methode zorgt ervoor dat het water niet oververhit raakt.

Door op de kom te tikken, gaan de watermoleculen in de kom bewegen en komt de warmte vrij. Het zal helpen om uw hand te beschermen als u met een lang instrument op de kom tikt. Een grote houten eetstok is voldoende.

Het water kan barsten als je op de container tikt als deze al heet is. Er kan water in de oven lekken. Om te voorkomen dat u zich verbrandt door kokend water, moet u een lang voorwerp of instrument gebruiken.

5. Kook Het Water En Roer Het

Roer met het lange voorwerp waarmee je op de container tikte het hete water door. Dit zal onthullen of het water oververhit is. Wanneer een object in het water wordt gebracht, verstoort het het water en introduceert het nucleatieplaatsen.

Door oververhitting van water kan het koken of barsten. Als het veilig is, zal het niet abrupt barsten.

6. Blijf Het Water Koken Als Je Het Gesteriliseerd Wilt Hebben

Laat het water nog een paar minuten koken als je het wilt desinfecteren.

Deze techniek zal alle aanwezige micro-organismen vernietigen. Het is ook het advies van de US Environmental Protection Agency en de Centers for Disease Control and Prevention.

7. Neem De Container Uit Je Handen

Draag een ovenwant of gebruik een doek om de container vast te houden en uit de magnetron te verwijderen. U zult zich verbranden als u de container met uw blote handen vasthoudt.

Hier Zijn Enkele Feiten Over Oververhit Water

Het probleem is dus: waarom zou je je zorgen maken dat kokend water oververhitte temperaturen bereikt? Water dat het kookpunt heeft bereikt, is oververhit en vormt geen bellen vanwege de afwezigheid van kiemplaatsen. Wanneer u ovenbestendige containers gebruikt die vers uit de doos komen, is de kans groter dat u oververhit raakt.

Een nucleatieplaats wordt geïntroduceerd wanneer dit oververhitte water zonder bellen plotseling wordt verstoord. Er zal onmiddellijk stoom uit het oververhitte water komen, wat resulteert in een explosie van kokend water.

Daarom moet een niet-metalen voorwerp in de container worden geplaatst. Dit object fungeert als een kiemplaats voor watermoleculen en zorgt ervoor dat warmte langzaam in plaats van abrupt wordt afgegeven.

Het wordt ook gesteriliseerd als het water langer dan nodig wordt gekookt. Lang kokend water doodt de gevaarlijke bacteriën die in het water aanwezig zijn. Op hoogten boven 6.171,3 m raden de EPA en de CDC aan om water minstens 1 tot 3 minuten (2.000 meter) te koken.

Risico’s Van Kokend Water In De Magnetron

Het is belangrijk om het gevaar te benadrukken van kokend water in een magnetron bij oververhitte temperaturen. Water wordt onstabiel bij oververhitte temperaturen. Dit betekent dat kokend water in de magnetron ervoor kan zorgen dat deze instabiel wordt.

Wetenschappers van de Universiteit van New South Wales ontdekten dat het oververhitten van één liter water met één graad drie liter stoom kan produceren.

Een liter water kan in de magnetron in een container van 1 liter. Het water zal dan exploderen als het opwarmt. Deze incidenten hebben geleid tot verwondingen.

In een typische huishoudelijke keuken kookt water bij 100 C (100 C) met bellen en stoom die door de waterkoker worden uitgestoten. Daarentegen beïnvloeden microgolven rechtstreeks watermoleculen om warmte te genereren in de magnetron. Het water is daardoor heter dan de bak waarin het komt.

Het is niet hetzelfde als de warmte die wordt geproduceerd door verwarmingsdraden in een elektrisch fornuis of gas in een gasfornuis. De warmte van het gas of de gloeidraad wordt overgedragen aan het water. Wanneer het water het kookpunt bereikt, begint het te koken.

Deze methode duurt veel langer dan het opwarmen van water in de magnetron. Als u zich niet aan de veiligheidsregels houdt, kunnen er ernstige gevolgen zijn. Veel magnetronbestendige containers en schalen hebben een gladder oppervlak dan pannen en waterkokers. Als gevolg hiervan missen ze nucleatieplaatsen.

In tegenstelling tot de ruwere oppervlakken van typische ketels en pannen, kunnen luchtbellen zich nergens aan hechten. Bovendien borrelt gekookt water in een magnetron niet en wordt het onstabiel. U moet uiterst voorzichtig zijn bij het koken van water in een magnetron.

Begeleiden Van Kinderen

Het gebruik van een magnetron om water te koken is een eenvoudige handeling die zelfs jonge kinderen kunnen uitvoeren.

Hoe dan ook, het is het beste voor u om toezicht te houden op kinderen.

U moet ervoor zorgen dat ze de juiste handbescherming gebruiken en geen magnetronbestendige containers aanraken.

Kinderen moeten worden geïnformeerd over de gevaren van kokend water in een magnetron en moeten worden verteld dat ze hun blootgestelde huid en gezicht uit de buurt van de stoom en hete vaten moeten houden. Deze gevaren kunnen zo jong mogelijk aan kinderen worden geleerd, wat blessures en ongevallen helpt voorkomen.

Als u een magnetron gebruikt om water te verwarmen, moet u kinderen niet alleen laten. Kleine kinderen kunnen geïntrigeerd raken en proberen de magnetron te openen voordat deze klaar is met koken of wanneer deze erg heet wordt. Houd magnetrons op een hoogte die niet toegankelijk is voor jonge kinderen.

Journal of Trauma and Acute Care Surgery meldde onlangs dat 68 procent van de microgolfgerelateerde verwondingen bij kinderen tussen één en vier jaar te wijten waren aan het feit dat ze magnetronartikelen uit hun magnetron haalden.

Deze verwondingen werden voornamelijk veroorzaakt door water. Omdat de meeste magnetrons niet kindveilig zijn, moeten kinderen onder toezicht staan als ze in de buurt van een werkende magnetron zijn.

Gevolgtrekking

Hoe lang duurt het voordat water kookt in een magnetron? Het koken van water duurt gemiddeld zo’n 13 minuten. Het is echter afhankelijk van de magnetroncapaciteit of het wattage.

U moet eerst het maximale wattage weten dat uw magnetron kan produceren om water tot het kookpunt te verwarmen.

Veelgestelde Vragen

Is Het Mogelijk Om Water Te Zuiveren In De Magnetron?

Om bacteriën te doden, kook je het water en zet je het een paar seconden in de magnetron. Het kan ongeveer even goed als kokend water steriliseren als het maar lang genoeg wordt gedaan, hoewel kokend water of magnetron het voedsel niet goed steriliseert.

Wat Is De Snelste Techniek Om Water Aan De Kook Te Brengen?

Gebruik een waterkoker om het water te koken. Het duurt slechts ongeveer 1-2 minuten. Als het water nog steeds te lang is, kook het dan opnieuw 30 seconden tot een minuut op hoog vermogen. Wees echter voorzichtig, want water dat in de magnetron wordt verwarmd, kan onbedoeld exploderen (inclusief uw mok).

Is Het Goedkoper Om Water In De Magnetron Te Koken In Plaats Van In De Waterkoker?

Voor microgolfopwekking hebben magnetronovens typisch een efficiëntie van 60 tot 65 procent. Als gevolg hiervan, als beide elektrische apparaten hetzelfde vermogen hebben, zal de waterkoker sneller zijn en minder energie verbruiken. Elektrische waterkokers zijn ook minder duur, maar magnetrons kunnen voor meer worden gebruikt dan alleen kokend water.

Waarom Is Mijn Magnetronbeker Ontploft?

Omdat de oppervlaktefouten ingesloten luchtbellen introduceren waarin de oververhitte vloeistof verdampt, gebeurt dit. Soms kan er een explosie optreden wanneer u de container oppakt, omdat oververhitte vloeistof luchtbellen aan de rand raakt.

Sale
SHARP magnetron met ontdooiprogramma, ECO, timerfunctie, kinderbeveiliging, incl. Draaiplateau Grillfunctie. 20 Liter Mechanische besturing
  • Royale magnetron van Sharp in tijdloos design: ontdooien, verwarmen of garen,...
  • Eenvoudig en snel verwarmen: perfect resultaat dankzij 5 selecteerbare standen.
  • Ontdooifunctie: voorzichtig ontdooien van diepgekoelde gerechten.
  • Geschikt voor dagelijks gebruik door mechanische besturing en praktische...
  • Inhoud: magnetron YC-MG01ES, draaiplateau, handleiding (mogelijk niet...
Sharp R-200 Magnetron, 800 W, 20 l, gaarruimte, mechanische bediening, grijs gelakte binnenkant voor eenvoudige reiniging, ontdooihulp
  • solo-magnetron.
  • 20 liter ovenruimte – genoeg ruimte voor je gerechten.
  • 800 watt vermogen – voor snel verwarmen van je gerechten.
  • 5 standen – voor meer flexibiliteit bij het koken.
  • Timer: van 00 seconden tot 35 minuten.
  • Mechanische bediening via draaiknop.
Samsung MS23K3513AK Magnetron oven 23 l, Snel ontdooien
  • De Quick-Defrost-functie ontdooit het servies snel en gelijkmatig.
  • De geurverwijderaar maakt het mogelijk om onaangename geuren snel te...
  • De duurzame binnencoating van keramiek is gemakkelijk te reinigen en...
  • De magnetron van Samsung bespaart energie in de eco-modus.
  • De afmetingen van de magnetron zijn: (B x H x D): 48,9 x 27,5 x 37,4 cm.
Sale
Panasonic NN-GT46KBSUG 1000 W Aanrecht Grill Magnetron met 24 Automatische Programma's, 31 Liter Capaciteit, Zwart
  • 1000 watt voor de magnetron en 1100 watt voor de grill
  • Grote oven met een inhoud van 31 liter
  • Ovenvermogen 1000W us 7 live
  • 1100W Quartz grill vermogen op 3 stuks
  • 24 Automatische programma's
H.Koenig Compact Magnetron VIO8, 20L, Zwart, Krachtig 700W, 24,5cm Draaiplateau, Multifunctioneel, 5 Warmtestanden, Ontdooifunctie, Timer tot 30 min, Snel, Werkblad
  • Inhoud: 20 L
  • Diameter draaitafel: 24,5 cm
  • Kies uw bereidingswijze en -tijd
  • 6 kookstanden: 5 verwarmingsstanden, ontdooien
  • Timer tot 30 min
  • Vermogen: 700 W
SHARP MS51ES magnetron (magnetron: 900W, 11 standen, ontdooifunctie, afmetingen: 513x306x394cm), zilver
  • Royale magnetron van Sharp in tijdloos design: of het nu gaat om verwarmen of...
  • Eenvoudig en snel verwarmen: perfect resultaat dankzij 11 selecteerbare standen.
  • Ontdooifunctie: voorzichtig ontdooien van diepgekoelde gerechten.
  • Geschikt voor dagelijks gebruik door elektronische displaybesturing en...
  • Inhoud: magnetron YC-MS51ES, draaiplateau, gebruiksaanwijzing (mogelijk niet...
SHARP; Magnetron R642INW
  • 800 W magnetron met 1000 W grill
  • 5 vermogensniveaus
  • Kinderslot functie
  • Capaciteit 20L
  • 8 automatische menu-opties om het koken te vereenvoudigen
TM Electron TMPMW002WHT EASYWAVE magnetron, 20 liter, 700 W, 5 standen, ontdooifunctie en 35 minuten timer, wit
  • Magnetron met een capaciteit van 20 l, zodat je elk eten in enkele seconden kunt...
  • Met zijn 5 standen kun je de prestaties precies aan de gewenste verwarming...
  • De timer heeft een maximale tijd van 35 minuten, zodat je elk gerecht in enkele...
  • Dankzij het vermogen van 700 W en de binnenkant worden de golven gelijkmatig...
Sale
Retro Magnetron Met Grillfunctie, Ca. 20 L, Ca. 700 W, Grillfunctie Ca. 1000 W, Aantrekkelijk Design In Retro-Design, Digitale Multifunctionele Display, Rot-Chrom
  • Hoogwaardige 2-in-1 retro magnetron met grillfunctie, voor het grillen,...
  • Eenvoudige bediening: grote gaarruimte met draaiplateau (Ø 24,5 cm) en...
  • Stijlvol design binnen en buiten: gelakte ovenruimte met binnenverlichting,...
  • Garantie van de fabrikant: 2 jaar Uw wettelijke garantierechten blijven...
  • Inhoud: 1 magnetron, incl. draaiplateau en grillrooster, MW 7893, afmetingen (L...