Hoe Lang Kan Een Jeep Wrangler Rijden? Weet Er Alles Van

Ben je een koffiedrinker?

In dit artikel leer je over enkele van ’s werelds meest exotische koffiebonen uit landen over de hele wereld. Dit artikel is een geweldige bron voor mensen die nieuwe koffiebonen willen proberen.

Was je op zoek naar:

Wat Je Moet Weten

Koffieproevers, ook wel koffiekopers genoemd, ondergaan veel training en verfijning. Ze leren hoe ze verschillende variabelen kunnen gebruiken om de beste koffie ter wereld uit enkele van de meest exotische koffieteeltregio’s te evalueren.

Koffie wordt verbouwd in tropische landen, van Midden- en Zuid-Amerika tot Afrika tot Indonesië. Deze koffiesoorten strijden om sterke koffiebeoordelingen en erkenning.

Deze koffiekwaliteiten geven een algemene beoordeling van de koffiesmaken, inclusief de body en het aroma van de gezette koffie, de zuurgraad, zoetheid/bitterheid en afdronk of nasmaak.

Het wordt meestal aanbevolen om voor een licht tot medium branding te gaan om meer van de nuances van een enkele oorsprong te ervaren tijdens het drinken van high-end koffie in plaats van een donkerdere branding die meer naar atypische koffie smaakt.

In de afgelopen jaren hebben lichtere brandingen, vanwege de hogere kwaliteit van de koffie die op de markt komt, de hoogste beoordelingen en recensies gekregen, wat de smaken speciaal maakt voor deze tropische landen.

Zimbabwe

Deze koffie is exotisch en aromatisch. Het schittert door zijn wijnachtige zuurgraad met heerlijke citrustonen. De balans van koffiebonen uit Zimbabwe is bekend. Ze hebben vaak leuke smaken en een nasmaak die het resultaat is van natte verwerking. Zimbabwe Chipinge Coffee, dat misschien alleen de vereerde Keniaanse koffiesoorten onder de vele fijne Afrikaanse koffiesoorten evenaart, staat bijzonder hoog in het vaandel bij kenners van koffiebonen.

Kenia

Kenia koffie staat bekend om zijn rijkdom en wijnachtige zuurgraad. Het wordt algemeen beschouwd als een van de best beoordeelde koffiebonen ter wereld. Het zeer aangename aroma van Keniaanse koffie weerspiegelt de tonen van fruit en bessen en de ongelooflijke zuivere smaak en gedurfde complexiteit van de koffie die deels afkomstig is van de natte verwerking. Het produceert een sterke, zoete koffie met een hoge intensiteit en kracht. Dit maakt het een van de meest gewilde koffiebonen ter wereld.

Deze koffie werd verbouwd op de hoge plateaus van de vulkanische bodems van Mount Kenyas, dit is echt een gastronomische premium koffie. Er zijn veel soorten koffieplanten in Kenia. Deze omvatten de SL28, SL34 en Kent koffies. De gewaardeerde Kenya AA Coffee, geteeld op meer dan zesduizend voet boven zeeniveau en door het Kenya Coffee Grading-systeem geselecteerd als de beste bonen, behoort tot de beste Keniaanse koffiesoorten.

Uitverkoop

Mokka Java

Mokka Java-koffiebonen worden wereldwijd beschouwd als een van de oudste bekende koffiemelanges. Deze koffiebonen zijn uitzonderlijk vanwege de unieke eigenschappen van elke variëteit aan gastronomische koffiebonen. De Mokka-koffiebonen van Arabië (Jemen) zorgen voor een voortreffelijke, intense kwaliteit en ongelooflijke wildheid die bijdraagt aan de mix van een exotisch element.

Ter vergelijking: de Indonesische Java Arabica-koffiebonen brengen een levendige levendigheid in de gezette koffie die positief schittert door het zachte mondgevoel. Ontdek hoe deze bonen voor het eerst werden gemengd toen de schepen die van het Java-eiland kwamen aanmeerden in de oude haven van Mochas als een gelukkig historisch ongeluk.

Jamaicaanse Blauwe Berg

Deze fatsoenlijke koffie biedt een complete body die de natte verwerking vertegenwoordigt met een zijdezacht mondgevoel en een geweldige balans. Jamaican Blue Mountain staat bekend om zijn fijne consistentie en is levendig met een grote zuurgraad, prachtige complexiteit en bijna een totaal gebrek aan bitterheid, zoet met chocoladetonen.

De geur is licht nootachtig. De peaberry-koffiebonen van de Blue Mountains van Jamaica worden beschouwd als enkele van de beste koffiebonen ter wereld. Espresso-kenners zijn vooral gecharmeerd van deze peaberries.

Sulawesi

Deze zeer gewaardeerde koffiebonen hebben een milde zuurgraad, een zachte en zijdezachte body. Een van de meest exotische koffiebonen ter wereld, Sulawesi Toraja Coffee, afkomstig van een weelderig tropisch eiland in Indonesië, staat in hoog aanzien. Het is hoog gegroeid en heeft een heldere zuurgraad, heerlijke chocoladetonen en fruitige aroma’s. Sulawesi Torajas rustieke zoetheid is bijna volledig gevormd in een donkere branding die ook de gladheid van de afdronk naar voren brengt.

Sulawesi-koffie wordt vaak omschreven als donker en broeierig. Ze hebben aardse kenmerken die prominenter zijn dan Java Arabica-koffie. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de manier waarop Giling Basah het natte-rompproces gebruikt. Deze verwerkingsmethode resulteert in kafvrije groene koffiebonen en is een van de dingen die Sulawesi tot een van de beste gourmet koffiebonen maken.

Tanzania

De peaberry koffiebonen gemaakt van koffiekers met een hele boon staan hoog in aanzien bij ’s werelds beste koffiebonen in plaats van de normale twee halve bonen. Deze Tanzania Peaberry koffiebonen hebben een sterkere en meer geconcentreerde smaak. Deze koffie is geliefd om zijn zuurgraad en medium-bodied elegante fruitsmaken. Ook zijn er sporen van zwarte bes aanwezig, waardoor een heerlijk zoete afdronk ontstaat.

Het gebruik van een medium branding om de complexiteit van deze fijnste gastronomische koffie naar voren te brengen, zal helpen om de aroma’s en bloemige tonen te laten groeien. Peaberry-koffiebonen worden verbouwd op de berghellingen van de Kilimanjaros, in Tanzania.

Indiase Mysore

Deze mondiale economische krachtpatser behoeft niet veel introductie. Naarmate de economie en de levenskwaliteit verbeteren, neemt ook de export van premium koffie toe. Dit is een zoete, medium-bodied koffie met een vrij milde zuurgraad en rijke smaak, samen met hints van tropisch fruit, op smaak gebracht met kruidenaroma’s zoals kruidnagel, kardemom, peper en nootmuskaat. Mysore, geteeld in Karnataka, India, kan in de moessonregens worden verbouwd om een van de meest speciale exotische kopjes ter wereld te bieden en ze te beoordelen als een van de meest gewaardeerde koffiebonen.

India Monsooned Malabar Coffee is wat deze moesson India Coffee bekend staat. Indiase koffie wordt vaak vergeleken met gastronomische Indonesische koffiesoorten, waaronder de hoog aangeschreven Java Arabica, traditioneel nat verwerkte koffie. Indiase koffie varieert echter vooral in zijn zuurgraad, die meer lijkt op een sterke Guatemalteekse koffie dan op Indonesische koffie.

Uitverkoop

Sumatra Mandheling

Deze gastronomische koffiebonen zijn vol en rijk van smaak dankzij hun levendige zuurgraad en bloemige tonen. De gezette koffie glinsterde met zoete tonen van chocolade en zoethout met een unieke complexiteit. Gebruik een Medium-Dark Roast of een Dark Roast om de aardse zoetheid van deze koffiespecialiteit te versterken, die tot de beste van Indonesiës gerespecteerde Sumatraanse koffie behoort, en waarom ze als een van de beste koffiesoorten worden beschouwd.

De droge verwerking van Sumatra Mandheling produceert deze heerlijke gastronomische koffiebonen. Sumatra Lintong-koffiebonen worden in de regio zeer gewaardeerd om hun zoete, aardse, complexe aroma.

Ethiopië Yirgacheffe

Natte verwerking is mede verantwoordelijk voor de hoge zuurgraad en zoete smaak van premium koffiebonen. Dit geeft ze een medium body. De smaak is vergelijkbaar met de kleuren van wijn en bessen. Het heeft ook tonen van citrus en mandarijn.

Met een heerlijke kracht die doorstraalt in de kruidige geur, is de smaak over het algemeen zuiver. Yirgacheffe-koffiesoorten, die worden verbouwd in de hooglanden van Ethiopië op een hoogte van zesduizend voet of meer, staan bekend om hun zoete smaak en heldere zuurgraad.

Andere uitstekende Ethiopische koffiebonen zijn Ethiopische Djimmah- en Ghimbi-koffie.

Guatemalteekse Coban

Guatemala Coban-koffiebonen worden gewaardeerd om hun ongelooflijke body (mondgevoel), pittige smaken en rijke aroma. Guatemala Antigua Coffee en Guatemala Huehuetenango Coffee zijn twee andere uitzonderlijke Guatemalteekse koffiesoorten. Ze hebben ook een zoet bloemig aroma dat lang aanhoudt.

Kona

Kona-koffiebonen zijn waarschijnlijk de meest gerespecteerde van alle Hawaii-koffiebonen. Ze hebben delicate smaken en een complex aroma.

Kona-koffie , een unieke en ietwat dure arabica-variëteit, groeit in de districten van Hawaï. De beste Kona-koffie wordt verzekerd door boeren die extra voorzichtig zijn. Omdat veel van de koffie wordt geproduceerd op de hellingen van de vulkanen Hualalai en Mauna Loa, heeft het het extra voordeel van een rijke, vulkanische grond die vol zit met mineralen. Kona Coffeea is een zeer gewilde koffie vanwege de rijke vulkanische bodem, die poreus en rijk aan mineralen is. Het geniet ook van een mild klimaat, met weinig wind, en zonnige ochtenden.

Enkele andere gastronomische Hawaiiaanse koffiesoorten hebben de afgelopen jaren de aandacht van koffierechters getrokken, zoals Kau, Puna, Hamakua en Hilo-koffie.

Andere Factoren

Arabica-koffieplanten produceren de overgrote meerderheid van exotische koffiebonen. Deze koffieplanten zijn te vinden op grote hoogten in enkele van de meest gerenommeerde koffieregio’s. Deze regio’s zijn ideaal voor gevoelige Arabica-planten, die koele temperaturen nodig hebben, maar niet onder het vriespunt.

Bij het telen van speciale koffiebonen is de belangrijkste voorwaarde dat ze worden gekweekt in vruchtbare grond met een goede nutriëntenbalans en goede drainage. Het is ook van vitaal belang dat de koffiekers precies op optimale rijpheid wordt geplukt, niet te vroeg en niet te laat. De beste manier van oogsten voor deze koffie is handmatig plukken (of selectief plukken).

Tijdige en juiste verwerking van koffiebessen is de volgende stap om ervoor te zorgen dat koffiebonen tot de beste ter wereld behoren.

Dit is van cruciaal belang omdat de smaken en aroma’s van de koffiebonen kunnen worden verontreinigd als ze niet goed worden behandeld op dit gevoelige punt (bijv. door schimmel, enz.).

De bonen staan na verwerking bekend als groene koffiebonen (gemalen maar niet gebrand) en zijn klaar om gebrand te worden. Het branden van de koffiebonen moet worden aangepast aan de specifieke bonensoort om de beste eigenschappen van de bonen naar voren te brengen en de smaak en het aroma volledig te verbeteren.

Na het branden moeten de koffiebonen worden ontgast. Ze moeten dan snel bij de klant worden afgeleverd, bij voorkeur in een container met ventielsluiting, zodat de fijne eigenschappen van de bonen niet worden aangetast door eventuele gassen die nog vrijkomen bij het branden en zodat zuurstof de container niet bereikt, wat ook schadelijk zou zijn de bonen fijne smaken en aroma’s.

We zijn er bijna. Nu heb je de controle over de vers gebrande gourmet koffiebonen. Er zijn nog twee dingen te doen: de bonen malen en brouwen. Een conische koffiemolen wordt aanbevolen om oververhitting te voorkomen. Burr-koffiemolens bieden een consistente maling die zorgt voor een betere koffiezet.

De Beste Manier Om Exotische Koffie Te Zetten

De beste brouwtechniek om de beste koffiebonenkwaliteiten naar voren te brengen, is de French Press-methode. Meet de watertemperatuur, de hoeveelheid gemalen koffie die je gebruikt en hoe lang je de koffie laat trekken, allemaal volgens je persoonlijke voorkeur.

Leun dan achterover en geniet van uw perfecte koffiekopje.