Review Van Cooper CS5 Grand Touring 2021 Sterk Aanbevolen Budget Touring Band

Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen gewassen en natuurlijke koffie, dan zal dit artikel je helpen er meer over te weten te komen.

Onderzoek

beoordeeld

Deskundige adviseur

Er zijn veel redenen waarom we koffie drinken. Er zijn veel redenen waarom koffie een goede keuze is voor onze gezondheid. Sommige mensen kunnen niet zonder. Anderen genieten van de smaak en het brouwproces. Cafeïne is de meest gebruikte psychoactieve drug ter wereld. www.bbc.com.

Wat de reden ook is, we hebben allemaal elke ochtend heerlijke koffie nodig. Hierdoor vergelijken veel koffiedrinkers gewassen versus natuurlijke koffie. Dit zijn de twee meest populaire verwerkingsmethoden voor koffiebonen en kunnen de smaak van je brouwsel beïnvloeden.

Er zijn veel soorten koffie verkrijgbaar. Iedereen is anders. Dus, om het voor u gemakkelijker te maken om de juiste koffie voor uw palet te vinden, vergelijk natuurlijke proceskoffie met gewassen proceskoffie om u te helpen de juiste bonen voor uw ochtendbrouwsel te vinden.

Wat is gewassen koffie?

Traditioneel wordt bij een gewassen koffie voornamelijk water gebruikt om slijm te verwijderen nadat de koffie in de loop van de tijd is gefermenteerd met turbulent water.

Het proces van gewassen koffie is wereldwijd een van de meest voorkomende vormen van koffieverwerking. Veel boerderijen uit verschillende regio’s, plaatsen en landen over de hele wereld gebruiken het wasproces voor hun koffie.

Ook wel het natte proces genoemd, wordt koffie uit het gewassen proces geoogst en geplukt, waarna ze worden gewassen voordat ze worden gedroogd.

De Wasverwerkingsmethode

Boeren plukken koffiekersen van de plant. Dit is de eerste fase van de meeste koffieverwerking. Zodra ze zijn geplukt, worden de bessen door een ontpulper gevoerd, die de bonen van het vruchtvlees scheidt. Nadat de machine bonen van fruit scheidt, hebben de bonen slijm om zich heen, ook wel slijm genoemd. Dit is het binnenste deel van de vrucht.

Het slijm is slijmerig en plakkerig en tijdens het wasproces worden bonen twee dagen in water gefermenteerd met het slijm er nog aan. De suikers in het slijm spelen een grote rol bij het fermenteren van de bonen, dus het is van cruciaal belang dat het aanblijft wanneer het in water wordt ondergedompeld. De unieke smaak van koffie wordt gecreëerd door fermentatie.

Na de fermentatie worden de bonen gewassen om alle overtollige slijm op de boon te verwijderen. De bonen kunnen vervolgens op natuurlijke wijze in de zon of met mechanische middelen worden gedroogd. De bonen worden gedroogd en opgeslagen voordat ze worden gemalen om eventuele ongewenste delen te verwijderen.

De Smaak Van Gewassen Koffie

Aangezien het wasproces het meest populair is onder boeren over de hele wereld, heeft gewassen koffie de kenmerkende koffiesmaak die we kennen en waar we van houden. Het wasproces geeft boeren meer controle over de smaak, wat resulteert in meer consistente tonen in de bonen. Vergeleken met natuurlijke koffie heeft gewassen koffie een lichtere smaak met heldere, zure tonen. Veel kenners stellen dat gewassen koffie een complexer smaakprofiel biedt in vergelijking met natuurlijk bewerkte koffie.

De Voor- En Nadelen Van Gewassen Koffie

Voordelen:

  • Gewassen koffie biedt een meer consistente smaak
  • Boeren hebben meer controle
  • Dit smaakprofiel biedt een complexere en zure smaak.

Wat Is Natuurlijke Koffie?

Dit is de traditionele manier om koffie te verwerken. Het kan 3-6 weken duren.

Het belangrijkste verschil tussen natuurlijke en gewassen koffie is de tijd dat de bonen in het fruit blijven. In het natuurlijke proces blijven bonen langer in de vrucht. Natuurlijke koffie komt vaker voor dan gewassen koffie omdat dit proces langer duurt.

Het Natuurlijke Proces

Koffie met natuurlijk proces wordt soms droog verwerkte koffie genoemd en het is een van de oudste koffiebereidingsmethoden die er zijn. Koffiebonen met natuurlijk proces blijven veel langer in de koffiekers. De bonen blijven in de koffiekers gedurende het hele droogproces, dat enkele weken kan duren.

Net als bij gewassen koffie wordt natuurlijk bewerkte koffie echter nog steeds door boeren geplukt als koffiefruit. De beste smaak wordt bereikt door de kersen te plukken wanneer ze volledig rijp zijn. Nadat de kersen zijn geplukt, leggen de boeren ze plat op een laken in de zon om te drogen. Soms leggen boeren droog verwerkte koffie op bakstenen of cement, omdat de technieken van regio tot regio verschillen.

Als de bonen te drogen worden gelegd, draaien of harken boeren ze regelmatig om te voorkomen dat ze gaan rotten onder de zon en om het fermentatieproces te vertragen. Het belangrijkste verschil tussen gewassen en natuurlijke koffie is dat natuurlijke koffiebonen in het fruit worden gefermenteerd en gedroogd, terwijl gewassen koffiebonen al vroeg van het fruit worden gescheiden.

Pas als de natuurlijk verwerkte koffiebonen volledig zijn opgedroogd, scheiden de boeren de boon van het fruit. Na het verwijderen van de boon moeten ze nog een maalproces doorlopen om de kwaliteit te waarborgen. Het is een goed idee om meer te leren over het maken van koffie om het proces beter te begrijpen.

Natuurlijke Koffie

Een enorm verschil tussen gewassen en natuurlijke koffie is de smaak. Natuurlijk verwerkte koffiebonen worden minder gecontroleerd door de boeren, wat betekent dat de smaken mogelijk niet zo consistent zijn. Veel kenners hebben echter verklaard dat natuurlijke koffie een fruitiger smaak heeft in vergelijking met gewassen koffie.

Doordat de bonen tijdens de fermentatie langer in contact blijven met het fruit, hebben de bonen een fruitige smaak. Bovendien zorgt het droogproces in de zon er ook voor dat natuurlijke koffiesport een meer gefermenteerde smaak heeft dan gewassen bonen.

De Voor- En Nadelen Van Natuurlijke Koffie

Voordelen:

  • Een rijke, zware smaak
  • Het milieu neemt minder schade op
  • Verbruikt minder energie en apparatuur

nadelen:

  • Het is niet zo consistent van smaak
  • Het duurt langer dan het wasproces!

Welke Te Kiezen: Gewassen Of Naturel

Uitzoeken of u gewassen of natuurlijke koffiebonen koopt, hangt helemaal af van uw eigen smaak en voorkeuren. Veel mensen debatteren over gewassen koffie versus natuurlijke koffie: wat is beter? Het antwoord op dat debat zal altijd afhangen van uw eigen smaak.

Gewassen koffie vereist meer energie om te maken, maar boeren hebben meer controle over het proces en kunnen consistente smaken creëren. Aan de andere kant vereist natuurlijk verwerkte koffie minder middelen om een meer gefermenteerd en fruitiger smaakprofiel te produceren en te geven.

Het cafeïnegehalte van koffie wordt niet beïnvloed door de manier waarop het is bereid of gefermenteerd. Er zijn veel factoren die de hoeveelheid cafeïne in koffie bepalen. Het maakt niet uit of het gewassen of natuurlijk verwerkt is. Houd er rekening mee dat het belangrijkste verschil tussen natuurlijk verwerkte en gewassen koffie de smaak is.

We raden gewassen koffie aan als je van een sterkere, meer fruitige smaak houdt. Als je echter een rijkere en stevigere kop Joe nodig hebt die duurzamere methoden gebruikt, dan is natuurlijke koffie de betere keuze voor jou. De belangrijkste impact die koffie op het milieu heeft, is de manier waarop de bonen worden geproduceerd. Betrouwbare bron: Hoe groen is jouw koffie? The Guardian Coffee heeft een verwoestende impact gehad op de biodiversiteit en de bossen, maar er worden inspanningen geleverd om de duurzaamheid van de koffieproductie te verbeteren. www.theguardian.com , kunnen koffiedrinkers misschien het beste voor de duurzamere optie kiezen.

Je kunt het beste van twee werelden krijgen door een zak te kopen die een mix van natuurlijke processen en gewassen koffiebonen bevat, zoals de Lavazza Gran Espresso Whole Bean. Segafredo Zanetti Cafe Senza Decaf Espresso is ook een geweldige keuze voor degenen die niet van cafeïne houden.

Laatste Gedachten

Deze voortdurende strijd tussen natuurlijke en gewassen koffie zal nog vele jaren voortduren. Elke koffieliefhebber heeft zijn eigen voorkeuren die grote invloed kunnen hebben op de koffie die ze kiezen om te drinken. Elk van deze koffiebereidingsmethoden heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Bij het kiezen van de juiste koffiebonen voor jou raden we altijd aan om je eigen voorkeuren voorop te stellen. Vraag uzelf af van welke smaken u geniet, hoeveel CO2-voetafdruk de koffie achterlaat en wat voor soort koffie u gaat zetten. En dat is bereikt, u vindt gemakkelijk de juiste bonen voor uw behoeften.