CX Racing Coilovers Review - Zie De Volledige Beschrijving Hier

U bent misschien tijdelijk gewend aan het concept van verschillende brandingsniveaus als u een informele koffiedrinker bent. Er zijn drie hoofdstijlen van gebrande koffiebonen:

  • licht
  • Medium
  • en donker

De meeste koffiedrinkers gebruiken medium of dark roast. Je hebt misschien een braadstuk gekozen, maar je kunt het verschil tussen medium en donker gebraad niet zien.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat een donkere branding langer wordt geroosterd dan een medium branding. Koffie met een langere brandtijd heeft een sterkere smaak en minder bitterheid. Door het extra branden wordt ook veel van de smaak en het karakter van de koffiebonen weggenomen.

Met een medium branding proef je meer de onmiskenbare kenmerken van de koffieboon die is gebruikt om je koffie te bereiden. De brandmethode bepaalt veel van de smaak in donker gebrand.

Hoe Koffiebonen Worden Gebrand

Nadat de koffiebonen zijn gebrouwen, worden ze geroosterd om de unieke smaken te creëren waar we van genieten.

Koffiebonen worden meestal op grote schaal commercieel gebrand. Een toenemend volume koffie wordt echter in kleine hoeveelheden gebrand door koffiespecialiteiten of boetiekkoffieproducenten. Het is mogelijk om bij u thuis koffie te branden.

Voor professionals zijn er twee hoofdsoorten koffiebranders: heteluchtbranders en trommelbranders. Trommelbranders werken door koffiebonen in een trommel te rollen terwijl ze worden verwarmd. Heteluchtbranders verwarmen hete lucht via een zeef of rooster in de koffiebonen. Daarna lieten ze ze wervelen en circuleren in de luchtstroom.

De verse koffiebonen worden continu gebrand tot ze de gewenste smaak hebben. Na te zijn geroosterd, worden ze afgekoeld en vervolgens gemalen. Koffiebonen worden vaak gemalen door hetzelfde commerciële brandproces, maar ze worden vaak als hele bonen op de markt gebracht.

De Fasen Van Een Koffiebranding

De eerste stap van het koffiebranden begint als de bonen beginnen op te warmen. Ze worden bleek, soms zelfs wit. Ze zullen warmte absorberen, maar er zijn geen grote chemische of fysieke veranderingen.

De bonen beginnen te verkleuren van geel naar oranje of bruinen tijdens de tweede fase van het branden. Hier zien we chemische veranderingen, aangezien de koffieboon zowel karamelisatie als de Maillard-reactie ervaart. Het aroma van het gebraad verandert van grasachtig naar hartig en zoeter.

De volgende stap van het roosteren is de eerste crack. In dit stadium breken de bonen hoorbaar in tweeën met een krakend geluid. De bonen zullen ook gaan zwellen. Als je de bonen direct na de eerste crack van het vuur haalt, heet dit een light roast.

Vervolgens omvat het roosteren de tijdsperiode tussen de eerste scheur en de tweede scheur.

Tijdens deze fase verandert de smaak van de koffie in korte tijd aanzienlijk. De smaak van de koffie verandert als de temperatuur nog eens 15 seconden wordt verhoogd. Door de bonen tussen de eerste en tweede crack van het vuur te halen, ontstaat je medium gebrande koffie.

De laatste stap bij het braden is de tweede crack. De tweede barst treedt op wanneer de koffie nog een keer knalt of barst. Dit is waar de oliën beginnen te ontsnappen aan het binnenste van de bonen naar de oppervlakte. De koffie die na de tweede crack van het vuur wordt gehaald, geeft je donker gebrande koffie.

Tijdens Het Branden Ondergaan Koffiebonen Chemische En Fysische Reacties

Terwijl de koffie brandt, ondergaat het een reeks fysieke en chemische veranderingen. Deze veranderingen hebben een aanzienlijke invloed op de smaak van de resulterende koffie en weerspiegelen ook het uiterlijk van de bonen.

Vermoedelijk is de meest significante chemische verandering in koffiebonen tijdens het branden de Maillard-reactie. Dit is wanneer aminozuren en reducerende zoetstoffen unieke smaken en smaken creëren. De Maillard-reactie is een proces dat alle gebrande koffie doorloopt. Karamelisatie is een andere chemische verandering die optreedt tijdens het branden, waardoor koffie een zoete en nootachtige smaak krijgt.

Afgezien van de chemische veranderingen ondergaan koffiebonen een reeks fysieke veranderingen. Na de eerste scheur vindt pyrolyse plaats, waarbij koolstofdioxide uit de boon vrijkomt en het gewicht met 13-18% wordt verminderd.

Na de tweede scheur vindt olie uit het binnenste van de koffiebonen zijn weg naar de oppervlakte. Dit olieachtige uiterlijk is zowel op de bonen als op de koffie te zien.

Smaak Van Medium Gebrande Versus Donker Gebrande Koffie

Smaak Van Medium Gebrande Versus Donker Gebrande Koffie

Onbewerkte koffiebonen zijn erg zuur. Ze smaken niet hetzelfde als traditionele koffiesmaken. De zuurgraad van de koffieboon wordt tijdens het branden aanzienlijk verminderd, wat resulteert in meer smaak.

Medium gebrand behoudt een deel van de zuurgraad en kenmerkende smaak van de koffiebonen. Dit is de reden waarom mensen die hoogwaardige, gerenommeerde single-origin koffiebonen kopen, de voorkeur geven aan medium of zelfs licht gebrande koffie.

Donker gebraad heeft een lagere zuurgraad en een krachtigere smaak. De donkere gebrande smaak is meestal donkerder en dieper. De donkere gebrande smaak werd ooit gebruikt om de smaak van inferieure koffiebonen te verbergen. Maar tegenwoordig geven veel koffiedrinkers de voorkeur aan de sterke, gestandaardiseerde smaak van donker gebrand boven lichter gebrand. Het is een populaire boon voor espressodranken omdat het goed mengt met melk of room. Het is geweldig bij je volgende flat white of cappuccino.

Donkergebrande koffie kan worden gecombineerd met melk om dranken zoals cappuccino’s en lattes te maken.

Welke Bevat Meer Cafeïne: Medium Of Dark Roast?

Welke Bevat Meer Cafene Medium Of Dark Roast

Er bestaan veel mythes over hoe het braadniveau correleert met het cafeïnegehalte. Sommige mensen beweren dat dark roast de meeste cafeïne bevat, terwijl anderen daar anders over denken.

Het feit is dat er een klein verschil is in het cafeïnegehalte in medium tot donker gebrand. Het brandproces van koffiebonen verandert het cafeïnegehalte niet significant.

Het kleine verschil in cafeïnehoeveelheid kan zijn omdat bij donker gebrand het meeste volume in elke boon wordt verbruikt tijdens het roosteren. Dit komt omdat de bonen niet zo dicht zijn, en als gevolg daarvan is er iets minder cafeïne.

Medium en dark roast bevatten echter relatief veel cafeïne. Tussen de twee zijn er geen grote verschillen.

Is Donkere Of Medium Gebrande Koffie Gezonder?

Is Donkere Of Medium Gebrande Koffie Gezonder

Kort antwoord? Donkergebrande koffie is voordeliger dan lichtgebrande koffie.

De medium gebrande koffiebonen bevatten polyfenolchlorogeenzuur en antioxidanten die de stofwisseling stimuleren en het lichaamsgewicht helpen verminderen.

De antioxidanten in donkere gebrande koffie zijn rijk aan glutathion, wat helpt om de huidcellen te herstellen. Bovendien helpen de donker gebrande bonen de gifstoffen te verminderen en het gewicht sneller te verminderen dan medium gebrande koffiebonen.

Hoe Komt Het Dat Donkergebrande Koffiebonen Soms Glanzend Zijn?

Hoe Komt Het Dat Donkergebrande Koffiebonen Soms Glanzend Zijn

Oliën komen voor in rauwe koffiebonen. Deze oliën blijven bij gematigde branding in de bonen. De binnenkant van de koffiebonen begint te scheiden in de tweede kraakfase in het brandproces.

Nu vinden die oliën hun weg in de richting van het bonenoppervlak. Als je kijkt naar een ongemalen donker gebrande bonen, dan hebben de bonen meestal een olieachtige glans. Bij een donkere branding zien olieachtige koffiebonen er heel gewoon uit. Dit olieachtige uiterlijk blijft gedurende de hele zetfase tot aan het kopje koffie behouden.

Dus Welke Smaakt Beter? Ben Je Fan Van Donkere Of Medium Gebrande Koffiebonen?

Dus Welke Smaakt Beter Ben Je Fan Van Donkere Of Medium Gebrande Koffiebonen

Kies degene die bij uw smaak past.

De voorkeur voor donker gebrand boven medium gebrand is gebaseerd op uw verwachtingen voor uw koffiesmaak. Medium gebrand is het beste voor diegenen die de voorkeur geven aan een subtieler, zuurder kopje dat het karakter van de koffiebonen behoudt.

Als je zin hebt in een gedurfdere, minder zure koffie met een sterke, rijke smaak die bekend staat om traditionele koffie, dan is dark roast je beste keuze.

Gevolgtrekking

Er is geen verschil in smaak. Beide zijn even effectief en je krijgt van geen van beide meer cafeïne binnen. Het is waarschijnlijk dat hij van beide zal genieten voor speciale gelegenheden. Mensen houden van donker gebrande koffie voor hun dagelijkse koffie, maar geven de voorkeur aan medium gebrande koffiebonen als ze premium koffiebonen kunnen krijgen.