Deze afbeelding kan worden gebruikt zolang deze is gekoppeld aan CoffeeAffection.com

Als je een koffieliefhebber bent, heb je waarschijnlijk al een of twee favoriete zetmethodes. Toch wil je misschien de boel eens flink opschudden en een nieuwe variëteit proberen. We hebben hier alle beste koffiezetmethoden verzameld met afbeeldingen, beschrijvingen, aanwijzingen en voor- en nadelen, zodat u gemakkelijk uw nieuwe favoriete methode kunt vinden.

Er zijn veel brouwmethoden. We hebben ze gerangschikt volgens hun werking: koken (druppelen), druk en trekken. We hebben aan het eind ook een paar minder bekende methoden toegevoegd.

De 7 Koffiekookmethoden:

Koffie koken is een ouderwetse manier om een sterk, goed smakend brouwsel te maken. Hoewel het misschien niet de meest elegante methode is, is het eenvoudig te beheersen.

1. Cowboykoffie

Cowboykoffie is een zeer eenvoudige, goedkope methode om koffie te zetten. Je kunt dit doen met elke pot en bijna elke warmtebron, inclusief een kampvuur.

Je kunt cowboykoffie maken door grof gemalen koffie toe te voegen aan een pan met kokend water. Kook een paar minuten, haal dan de pan van het vuur en laat het een paar seconden staan. Laat de grond afkoelen tot op de bodem. Dan kun je het in je kopje gieten en genieten!

Maalmaat: Zeer grof

  • Kan eindigen met gemalen koffie in je kopje
  • Het is niet de beste smaak

2. Turkse Koffie

Turkse koffie is een brouwmethode uit het Midden-Oosten die zeer fijn gemalen koffie gebruikt. Deze methode produceert een drank die sterk, smaakvol en zeer schuimig is.

Je moet het gemalen koffiedik en de suiker combineren in een pot met lange steel, cezve genaamd. Kook dit mengsel tot het schuimt en haal het dan van het vuur. Ga door met dit proces totdat het mengsel erg schuimig wordt.

Grijnsmaat: Zeer fijn

nadelen

  • Smaak kan te intens zijn
  • Speciale uitrusting vereist
  • Niet erg draagbaar

Steile Methoden

Je kunt veel smaak en cafeïne extraheren door je bonen te laten trekken. Als je op zoek bent naar een sterke, donkere smaak, probeer dan een van deze methoden voor volledige onderdompeling, waarbij je bonen minstens een paar minuten in direct contact met water komen.

3. Franse Pers

French press koffie is snel te zetten en zeer eenvoudig te bereiden. Deze methode produceert rijke, licht getextureerde koffie. Het kan ook worden gebruikt om meerdere kopjes tegelijk te maken.

Voeg medium-grove koffie toe aan de French Press om French Press-koffie te maken. Giet er kokend water bij en laat het drie tot vier minuten trekken. Druk daarna het filter naar beneden en geniet.

Maalmaat: medium-grof

nadelen

  • Over het algemeen zeer gestructureerd met sediment
  • Te lang trekken kan het bitter maken
  • Niet erg draagbaar

4. Koud Gezette Koffie

4 Koud gezette koffie

Cold brew koffie heeft een lage zuurgraad en is licht gezoet omdat het nooit verwarmd is geweest. Het is heel gemakkelijk te maken, maar het kost wel wat meer tijd.

Combineer grofgemalen koffiebonen en water op kamertemperatuur om cold brew koffie te maken. Laat het mengsel minstens twee uur trekken, of zelfs een nacht, afhankelijk van hoe sterk je koffie is. Zeef het terrein eruit en serveer zoals het is of over ijs.

Maalmaat: Grof

  • Sterk van smaak
  • Lage zuurgraad en licht zoet
  • Makkelijk te brouwen
  • Vereist geen speciale apparatuur

5. Koffiezakjes

Afbeelding tegoed: kimminhyeok1, pixabay

De koffiezakmethode is een geweldige manier om het zetten van koffie net zo eenvoudig te maken als het zetten van thee. Deze methode maakt gebruik van koffiedik in zachte zakjes, vergelijkbaar met theezakjes.

Laat de koffiezak 3-4 minuten trekken in kokend water. Verwijder de zak en geniet!

Maalmaat: Medium-fijn

  • zwakkere smaken
  • Is dat niet de beste kwaliteit koffie?
  • Het is niet aanpasbaar

6. Sifonbrouwers

Sifonbrouwers zijn enkele van de meest gecompliceerde, indrukwekkende soorten koffiebrouwers die er zijn. Hoewel ze ingewikkeld in het gebruik kunnen zijn, kunnen sifonbrouwers bij correct gebruik heldere, zachte en heerlijke koffie produceren.

Sifonbrouwers gebruiken een door warmte opgewekt vacuüm om water in het koffiedik te trekken. Nadat de koffie is gedrenkt, wordt deze opnieuw geïnhaleerd in de onderste kamer van de sifon.

Maalmaat: Medium-grof

nadelen

7. Oploskoffie/espresso

Oploskoffie is waarschijnlijk de meest eenvoudige zetmethode. Het is ook goedkoop. Het maakt niet de beste of meest complexe koffie.

Gedehydrateerde koffiekorrels worden opgelost in heet water om oploskoffie te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit proces direct en ongecompliceerd.

Maalgrootte: Oploskoffie korrels

Pluspunten

De 5 Koffiedruppelmethoden:

De zetmethode met druppelkoffie is heel gebruikelijk. Je zult het overal zien, van diners tot kantoren, omdat het eenvoudig en duidelijk is.

8. Elektrische/kookplaat percolators

Percolators zijn al jaren een populaire brouwmethode. De elektrische modellen kunnen in de muur worden gestoken en hebben geen kachel nodig. Stovetop-modellen kunnen worden gebruikt op zowel kachels als open haarden, waardoor ze ideaal zijn voor kamperen en thuisgebruik.

Percolators werken door kokend water in cycli door grof koffiedik te bewegen. Het zetten duurt ongeveer 10 minuten, maar je kunt het voor minder doen als je je koffie liever minder sterk hebt.

Maalmaat: Grof

9. Automatische Druppelmachines

Eenvoudig te gebruiken en geweldig als je brouwt voor een menigte, automatische druppelmachines zijn een populaire en goedkope optie.

Een dripmachine zet medium koffiedik met water. De machine doet de rest van het brouwwerk, verwarmt het water en druppelt het door het koffiedik in een pot of karaf.

Maalmaat Medium

  • Makkelijk te gebruiken en over het algemeen geautomatiseerd
  • Maak meerdere kopjes tegelijk
  • Blijft meestal een uur of twee warm

nadelen

  • Moeilijk om kleine hoeveelheden te brouwen
  • Niet de meest opwindende smaak

10. Overgieten

Standaard pour-overs zijn er in verschillende maten en ontwerpen, maar worden over het algemeen rechtstreeks in uw mok brouwen via een papieren filter. Het meest populaire merk is de Melitta.

Overgietkoffie kan worden gezet door de overgiet in een mok te plaatsen en vervolgens een papieren filter toe te voegen. De middelgrote gronden gaan in het filter en dan giet je er kokend water op.

Maalmaat Medium

  • Heldere koffie zonder het gebruik van natuurlijke oliën of sediment
  • Er is maar één kopje nodig
  • Goedkoop
  • Zettijd: Snel
  • Moet over het algemeen papieren filters kopen
  • Kan niet meerdere kopjes tegelijk maken
  • De smaak van papieren filters kan worden gewijzigd door ze te gebruiken.

11. Speciale Overgieten

Het Hario V60 koffiezetapparaat

Veel bedrijven produceren hun eigen ontwerpen van de pour-over. De bekendste merken zijn Hario V60, Kalita Wave en Bee House, die allemaal net iets andere koffie produceren.

Hoewel deze merken verschillende ontwerpen kunnen hebben, werken ze allemaal op dezelfde manier als andere pour-overs. Plaats de overgiet op een mok, voeg een geschikt papieren filter toe en vul deze met medium-gemalen koffiebonen. Giet er water over en laat het in de mok druppelen.

Maalmaat Medium

  • Makkelijk te gebruiken
  • Koffie die helder en sterk is zonder olie of bezinksel
  • Maakt snel een kopje
  • Moet papieren filters kopen
  • Een kopje op een.
  • Papieren filters kunnen de smaak veranderen

12. Chemex

De Chemex is een geweldige optie als je van de smaak en textuur van schenkkoffie houdt, maar meer dan één kopje tegelijk wilt zetten. Deze pour-over brouwt rechtstreeks in een aantrekkelijke karaf.

Voeg een van Chemexs dikke filters toe aan uw brewer om Chemex koffie te zetten. Vul het met medium-grove koffiebonen en voeg heet water toe.

Maalmaat: Medium-grof

  • Aantrekkelijk ontwerp
  • Zet meerdere kopjes tegelijk
  • Wist de beker van olie en sedimenten
  • Zettijd: Zeer snel
  • Speciale uitrusting vereist
  • Papieren filters die voor één doel zijn bedoeld, zijn duurder.
  • Glasbrouwer is minder draagbaar

13. Slimme Druppelaar

13 Slimme druppelaarAfbeelding door Joseph Robertson, Flickr. CC 2.0

Hoewel het lijkt op een traditionele overgiet, combineert Clever Dripper elementen van beide overgieten met weekmethoden. Het heeft een klep aan de onderkant waarmee je water in het koffiedik kunt trekken en het vervolgens kunt laten afkoelen voordat je de koffie in je kopje schenkt.

De opzet is vergelijkbaar met die van een gewone overgiet. Zet de Clever Dripper op het aanrecht, voeg een papieren filter toe en vul deze met koffiedik. Verplaats het na drie of vier minuten op een mok, die het ventiel opent en je gezette koffie eruit laat druppelen.

Maalmaat: Medium-fijn

  • Combineert week- en druipmethoden
  • Dit geeft je meer controle over het brouwsel
  • Het is heel gemakkelijk te gebruiken
  • Lage kosten en draagbaar

De 4 Koffiedrukmethoden:

Om op druk gebaseerde methoden te laten werken, hebt u wat meer machines nodig. De meeste waterpompen gebruiken druk om water snel door de grond te verplaatsen.

14. Espressomachines

Hoewel espressomachines duur en moeilijk te gebruiken kunnen zijn, zijn ze essentieel als je van een goede kop koffie wilt genieten. U moet ze ook regelmatig schoonmaken en ontkalken om ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken.

Espressomachines werken door heet water onder hoge druk door gronden te duwen die stevig in een portafilter zijn verpakt. Je kunt espressomachines vinden met verschillende automatiseringsniveaus, maar over het algemeen moet je iets over het proces weten of leren om een goede foto te maken.

Maalmaat: Fijn

  • Produceer uitstekende, sterke espresso
  • Verschillende niveaus van automatisering
  • Geef controle over het brouwproces

nadelen

15. Moka-pot

Moka-potten maken koffie vergelijkbaar met espresso. Moka pot koffie is rijk en geconcentreerd, maar heeft een lichte textuur. Het is heerlijk en gemakkelijk te brouwen.

Je kunt brouwen met een Moka Pot door fijn gemalen koffie toe te voegen aan de brouwer en deze vervolgens op de kookplaat te plaatsen. Het water zal opwarmen en in stoom veranderen, door het koffiedik gaan en bovenaan condenseren tot gezette koffie.

Maalmaat: Fijn

16. AeroPress

AeroPress is een handkoffiemachine die uitstekende espresso-achtige koffie maakt. Het is eenvoudig te gebruiken (druk gewoon op!) Het is zeer aanpasbaar, zodat u verschillende methoden kunt proberen totdat u de beste vindt.

Hoewel er veel manieren zijn om AeroPress-koffie te zetten, is het basisproces het toevoegen van koffiebonen en heet water. Laat het het gewenste aantal minuten trekken en druk vervolgens op de zuiger om de koffie te filteren.

Maalmaat: aan jou!

Pluspunten

  • Zeer lichtgewicht en draagbaar
  • Produceert zachte, rijke koffie
  • Gemakkelijk te gebruiken met een snelle zettijd
  • Zeer flexibel
  • Goedkoop

17. Padmachines Voor Eenmalig Gebruik

17 Padmachines voor eenmalig gebruik

Padmachines voor eenmalig gebruik kunnen heel gemakkelijk te gebruiken zijn en zijn uiterst handig. Voor deze machines hoef je geen koffiebonen te kopen of te malen. Ze geven u echter niet veel controle over uw koffie en moeten regelmatig worden schoongemaakt en ontkalkt.

Plaats eenvoudig een voorverpakte koffiecapsule en voeg water toe om te zetten. Deze machines zijn in hoge mate geautomatiseerd en doen de rest binnen enkele minuten.

Maalgrootte: Voorverpakte peulen

  • Pods kunnen duur zijn
  • Moet regelmatig worden schoongemaakt en ontkalkt
  • Niet erg aanpasbaar

En 3 Minder Bekende Koffiezetmethoden:

U bent misschien minder bekend met deze methoden, die niet zo gewoon zijn en apparatuur gebruiken die iets moeilijker te vinden is. Deze methoden zijn misschien wel de beste manier om nieuwe manieren om koffie te zetten te proberen.

18. Vietnamese Phin

Afbeelding: HungryHuy, Wikimedia, CC 2.0 (bijgesneden)

Deze metalen brouwers zijn klein en goedkoop en worden in Vietnam gebruikt om c ph sua d (ook wel cafe sua da genoemd) te maken, donkere koffie gemengd met gezoete gecondenseerde melk. Er wordt op een bepaald moment één kopje donkere, zachte koffie gezet.

Net als bij een overgiet, brouwt de phin rechtstreeks in uw kopje. Voeg grofgemalen koffie toe aan de phin, dek deze af met het geperforeerde metalen deksel en giet er heet water op. Na ongeveer 10 minuten zou de gezette koffie eruit moeten druppelen.

Maalmaat: Grof, om bezinksel op de bodem van uw kopje te voorkomen.

Pluspunten

  • Vereist speciale apparatuur
  • Kan bezinksel in je kopje achterlaten
  • Slechts één kopje per persoon

19. Lachgas

Afbeelding: Marco Verch, Flickr, CC 2.0

Nitrous koffie is koud gezette koffie die is doordrenkt met stikstof. Dit beïnvloedt de smaak en textuur van de koffie, waardoor het een beetje zoeter en knapperiger wordt en het een lichte koolzuur krijgt.

Thuis nitro maken is een moeilijker proces, dus misschien koop je het liever in een coffeeshop of supermarkt. Sommige coffeeshops bieden nitro van de tap, vergelijkbaar met een biertje. Hoewel nitro een relatief nieuwe uitvinding is, zijn er maar een paar machines online die kunnen worden gebruikt. Ze kunnen ook erg duur en moeilijk te gebruiken zijn.

Maalmaat: Grof

  • Smaakvol met een interessante koolzuurhoudende textuur
  • Het is gemakkelijk te vinden in supermarkten en coffeeshops

nadelen

  • Thuis maken is moeilijk
  • Kan duur zijn

20. Puerto Ricaanse Caf Con Leche

Puerto Ricaanse caf con Leche is gemaakt van espressogemalen koffie die is gekookt. Dit levert een zoete, romige koffie op met veel cafeïne.

Deze heerlijke drank wordt gemaakt door fijngemalen koffiebonen in warm water te laten sudderen. Zodra je koffie is gedrenkt, giet je deze door een colador, een driehoekige houten houder gedrapeerd met een stoffen filter. Om het af te maken, voeg je verwarmde melk in een één-op-één verhouding toe aan de koffie.

Maalmaat: Fijn

  • Produceert een zoete, romige en zachte kop koffie
  • Gebruikt een uniek maar eenvoudig proces
  • Zeer draagbaar
  • Goedkoop

Veel Gestelde Vragen:

Wat Is De Beste Manier Om Koffie Te Zetten?

De beste manier om koffie te zetten hangt af van wat voor soort koffie je voorkeur heeft. Misschien houdt u van de sterke, gemakkelijk te brouwen Franse pers; de eenvoudige, heldere smaak van een pour-over koffie; of de rijke, volle smaak van espresso.

Wat Is De Beste Manier Om Koffie Te Zetten?

De meest gebruikelijke en gemakkelijkste methoden voor het zetten van koffie zijn overgietmachines, padmachines en automatische druppelaars. Cold brew is het beste voor degenen die de voorkeur geven aan koude koffie.

Hoe Zet Ik Koffie Tijdens Het Kamperen?

De gemakkelijkste manier om buiten koffie te zetten, is door cowboykoffie te zetten of een lichtgewicht schenktuitje in te pakken. Een kookplaat percolator is ook een optie.

Hoe Maak Je Goedkope Koffie?

Auto-drip-machines kunnen zeer goedkoop en gemakkelijk te gebruiken zijn. Misschien wilt u ook een eenvoudige, goedkope overgiet.

Wat Is De Meest Indrukwekkende Manier Om Koffie Te Zetten?

Je kunt indruk maken op je gasten met een perfect getrokken espresso of een ingewikkelde, mooie sifonvacuüm.

Methoden Voor Het Zetten Van Koffie: Waar Komt Het Op Neer?

Er zijn nogal wat koffiezetmethoden. Welke het beste voor u is, hangt af van hoe u van uw koffie houdt en hoeveel tijd en geld u erin wilt steken. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, goedkope methode, probeer dan de overgiet, de Franse pers of de percolator. Als je iets meer geautomatiseerd wilt, zijn er automatische druppelmachines, single-serve-padmachines en espressomachines. Wat uw favoriete methode ook is, we hopen dat deze gids u heeft geholpen uw opties te begrijpen.