General Grabber ATX Vs KO2 Beste All-terrain Bandenvergelijking Voor 2022

Ben jij fan van nieuwe koffiedrankjes die opduiken in trendy coffeeshops? De lavendel latte is een heerlijke en ontspannende koffiedrank. Deze subtiele, sterke smaak is een nieuwe favoriet dankzij het zoete en aromatische aroma.

Veel Java-junkies zijn dol op dit nieuwe brouwsel. Niet iedereen staat echter te trappelen om naar een coffeeshop te gaan. Als je ons leuk vindt, zijn er waarschijnlijk momenten waarop je liever thuis in je comfies van deze nieuwe latte geniet, terwijl je een goed boek leest of je favoriete programma inhaalt.

Wij hebben de perfecte oplossing voor u als u dit bent. Thuis een lavendel latte maken kan net zo eenvoudig zijn als het maken van een, twee of drie! Hieronder zullen we een eenvoudig recept delen om deze nieuwe, warme drank te brouwen.

We zullen ook een snel recept delen om je te helpen gehydrateerd te blijven op die warme zomerdagen.

Voorbereidende Werkzaamheden

Dit lavendel latte-recept vereist weinig voorbereiding behalve het verzamelen van de ingrediënten. We raden aan om een plan te hebben voor het maken van je post-latte. Of je nu aan dat nieuwe boek gaat beginnen of Vrienden gaat bingewatchen op je bank, zorg dat die dingen klaar staan, want dit duurt niet lang!

U moet eerst uw koffiezetapparatuur aanschaffen. Het beste van de lavendellatté is dat je espresso of koffie kunt gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt.

Lavendel Latte Maken:

Je hebt deze dingen nodig om je van het begin tot het einde te krijgen.

ingrediënten

  • kopje gedroogde lavendel
  • kopje witte suiker
  • glas water
  • kopje melk naar keuze
  • 227 gram sterke koffie of een espresso shot
  • 2 eetlepels lavendelsiroop (zie stap één)

Apparatuur

  • 2 kleine steelpannen
  • zeef
  • Garde
  • Eetlepels
  • Maatbekers
  • Espressomachine of koffiezetapparaat
  • Melkstomer of magnetronbestendige kom met deksel
  • Mok

1. Maak de lavendelsiroop

Combineer het water en de lavendel in een kleine steelpan. Breng het aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager. Laat het mengsel 3 tot 4 minuten sudderen voordat u het van het vuur haalt. Laat het mengsel staan totdat het is afgekoeld tot kamertemperatuur.

Als de lavendel en het water zijn afgekoeld, gebruik je de zeef om de overgebleven lavendelknoppen van het water te scheiden. Je moet het mengsel laten afkoelen voordat je het uitperst. Hierdoor kan het mengsel trekken.

Voeg de suiker toe aan een tweede pan. De suiker mag alleen worden opgelost. Breng aan de kook en laat vervolgens sudderen. Klop het mengsel af en toe. Laat ongeveer 4 tot 5 minuten sudderen, of tot je een siroopachtige consistentie hebt.

Voeg de rest van het lavendelwater toe. Klop tot alle suiker is opgelost. Haal het van het vuur en breng het over naar de koelkast.

2. Zet De Koffie En Stoom De Melk

Uw resterende ingrediënten en benodigdheden zijn nodig voor de tweede stap. U kunt een deel van de benodigdheden ruilen voor degene die u verkiest. We zullen echter onze voorkeursmanier om dit te doen in dit artikel delen.

Gebruik eerst je favoriete koffiezetapparaat om één kopje te zetten. Als je een espressomachine of een french press hebt, kun je ook één shot espresso maken.

Terwijl uw koffie aan het zetten is, voegt u melk toe aan een kom en verwarmt u deze met behulp van de melkstomer tot u een licht schuimige consistentie heeft. Meestal duurt het tussen de 30 en 45 seconden.

Als je geen melkstomer hebt, is er een snel alternatief. Giet de melk in een magnetronbestendige kom met een goed sluitend deksel. Magnetron gedurende ongeveer een minuut (zonder deksel). De melk moet warm zijn maar niet koken. Haal de container uit de magnetron. Bevestig het deksel stevig. Schud ongeveer 30 seconden of totdat je de gewenste consistentie hebt.

Geen cappuccino, deze latte is geen cappuccino. U wilt dat de melk vloeibaar is, maar het schuim voldoende om het de juiste textuur te geven. Je wilt geen schuim.

Afbeelding tegoed: Lauren Friedman, Flickr

3. Mix En Match!

Voeg je koffie en lavendelsiroop toe aan de mok die je kiest. Roer tot het goed gemengd is. Voeg de melk toe aan de lavendelkoffie en strooi er een paar lavendelknoppen over. Voor een zoetere latte kun je ook wat van de lavendelsiroop over de melk druppelen.

Geniet van je heerlijke drankje!

Hoe Maak Je Een Iced Vanilla Lavender Vanilla Latte

Hoe Maak Je Een Iced Vanilla Lavender Vanilla Latte

Als je van lavendel latte houdt, wedden we dat je ook dol zult zijn op de iced lavendel vanille latte voor die warme dagen waarop je nog steeds van je favoriete brouwsel wilt genieten.

Je moet een aantal items toevoegen aan de bovengenoemde ingrediënten en benodigdheden om dit recept te maken.

  • 1 vanillestokje gehalveerd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje ijs
  • 2 verse lavendeltakjes (optioneel)

Om de lavendel-vanillesiroop te maken, volg je min of meer bovenstaande instructies met een paar kleine aanpassingen.

1. Maak Lavendel-vanillewater.

Meng in een kleine steelpan het water en de lavendel met de helften van de vanillestokjes. Breng aan de kook, laat 3 tot 4 minuten sudderen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef vervolgens het water van de vanille- en lavendelschillen.

2. Voeg Suiker Toe Aan Het Water.

Voeg in de tweede pan suiker en voldoende lavendel-vanillewater toe om het te verzadigen. Breng het aan de kook en voeg het vanille-extract toe. Zet het vuur laag om 4 tot 5 minuten te laten sudderen terwijl je vaak roert. Opzij zetten.

3. Koffie Zetten En Melk Stomen.

Zet zoals gewoonlijk je koffie en drink melk.

4. Giet Over Ijs En Geniet!

Voeg ijs toe aan een kopje en voeg dan de melk en lavendel-vanillesiroop toe. Voeg als laatste de espresso- of koffieshots toe. Maak het af met je verse lavendeltakjes voor extra flair.

Hoe Maak Je Een Lavendel Vanille Latte (heet Of Ijskoud)

Lavendel lattes zijn binnen enkele minuten gemaakt en zijn zowel warm als koud heerlijk. Hier zijn de stappen om een lavendel latte te maken, of je nu op zoek bent naar een warme en gezellige latte of iets verfrissends voor een warme zomerdag.

ster gemiddelde

Apparatuur

  • 2 kleine steelpannen

  • zeef

  • Garde

  • Espressomachine of koffiezetapparaat

  • Melkstomer of magnetronbestendige kom met deksel

  • Hoog glas of mok

Ingrediënten

  • vanillestokje gehalveerd
  • theelepel vanille extract
  • kopje ijs
  • verse lavendeltakjes optioneel
  • gefilterd water
  • 1/2 kopje melk

Instructies:

Maak lavendel-vanillewater.

  • Meng in een kleine steelpan het water en de lavendel met de helften van de vanillestokjes. Breng aan de kook, laat 3 tot 4 minuten sudderen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef vervolgens het water van de vanille- en lavendelschillen.

  • Voeg in de tweede pan suiker en voldoende lavendel-vanillewater toe om het te verzadigen. Breng het aan de kook en voeg het vanille-extract toe. Zet het vuur laag om 4 tot 5 minuten te laten sudderen terwijl je vaak roert. Opzij zetten.

Koffie zetten en melk stomen.

  • Twee shots espresso zijn genoeg om je melk te stomen.

Genieten van!

  • Combineer alles. Giet koffie, melk en lavendelsiroop in een koffiemok. Je kunt ook een iced lavendel latte maken door ijs toe te voegen aan een kopje. Voeg vervolgens de melk en lavendel-vanillesiroop toe. Roer als laatste de koffie- of espressoshots erdoor. Maak het af met je verse lavendeltakjes voor extra flair.

Voeding

Calorieën: kcal

Trefwoord iced lavendel latte, lavendel latte

Laatste Opmerkingen:

Beide lavendel latte-recepten hierboven kunnen worden aangepast aan uw smaak. U kunt bijvoorbeeld alle soorten melk gebruiken, van gewone volle melk tot ongezoete amandel. Je kunt ook de hoeveelheid lavendelsiroop variëren. Als vanille niet jouw ding is, probeer dan een lavendel latte op ijs te maken zonder.

Dit recept is geweldig om te maken voor gezelschap, of gewoon voor jezelf. We hopen dat het recept en de instructies hierboven je alle informatie hebben gegeven die je nodig hebt om dit nieuwe favoriete brouwsel thuis te maken.

Op zoek naar meer heerlijke koffierecepten?