5 Verrassende Oplossingen Voor Problemen Met Roll N Lock-bedovertrekken

Was het ei of de kip eerst?

In Mexico zijn er twee drankjes genaamd Tequila en Mezcal. Wat is het verschil? Zijn ze allebei alcoholisch? Er is een oud gezegde dat alle tequilas mezcal zijn, maar niet alle mezcals zijn tequilas.

Laten we stoppen met de uitleg en uitzoeken wat het verschil is tussen koffie en espresso.

Hou vol? Is het geen espresso, koffie?

Koffie is de vloeistof die uit de boon wordt gehaald, maar niet de bereiding.

Overweeg de verschillende methoden die u gebruikt om koffie te bereiden. Er zijn veel opties: koffie van de Franse pers, overgietkoffie, percolator op een kookplaat, enzovoort.

We zijn terug waar we begonnen.

Alle espresso is koffie, maar niet alle koffie is espresso.

Espressobonen worden niet van verschillende bonen gemaakt, hoewel sommige branders speciale methoden gebruiken om het te maken. Veel branders geven er misschien ook de voorkeur aan om robuuste bonen van hoge kwaliteit te gebruiken om wat extra cafeïne aan de drank toe te voegen.

Dus, wat is het grote verschil tussen koffie en espresso?

Waarom is dit nog steeds een onderwerp? Geloof me, als je dit artikel eenmaal hebt gelezen, zul je waarderen hoe het wordt gemaakt.

Wat espresso versus koffie onderscheidt, is de bereiding ervan. Omdat je heet water langzaam door je koffiedik moet filteren, duurt het bij andere manieren om koffie te zetten langer. Op dat moment zijn die paar minuten het verschil tussen koffie en espresso.

Espressomachines zetten de koffiebonen onder druk en schieten kokend water door de koffiebonen. Deze methode geeft je dat vloeibare goud, complex, aromatisch en cafeïne, allemaal verpakt in een klein kopje, in slechts 30 seconden.

Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Druk

Gefilterde koffie gebruikt de zwaartekracht om het water door het koffiedik te persen. Als je een Moka Pot, French Press of French Press gebruikt, wordt er nog steeds druk uitgeoefend op de koffie en het water.

Veel espressomachines gebruiken standaard negen bar, wat overeenkomt met 59 kg per vierkante inch (PSI). Dit is iets wat je moet visualiseren:

Duik 91,4 m diep de oceaan in, waardoor je een optimale espressodruk ervaart. Dit is de reden waarom espresso snel wordt gezet en indruk maakt

De Anatomie Van Een Espresso Shot

Als je wel eens in een espressobar hebt gezeten, weet je hoe een espressoshot eruitziet.

Traditioneel wordt er een heel klein kopje gebruikt, je weet wel dat je je pink heel hoog optilt.

Portiegrootte: 50 mm, ongeveer 45 gram. Het is het beste om het goed voor te bereiden.

Prima Terrein

De grootte van het koffiedik is vooral belangrijk na druk. We raden aan om verse, medium gemalen bonen te gebruiken bij het zetten van je koffie met een druppelfilter of percolator.

Koffie gebrouwen met grover gemalen koffie kan een uitgebalanceerde smaak produceren zonder de gemalen deeltjes te verspillen. Dit kan echter ook voorkomen dat de koffie bitter wordt.

Espresso is een ander soort koffie.

Hoe goed de espresso wordt geëxtraheerd, hangt af van de eigenschappen van de coffeecake oftewel het koffiebed. De kleinere maling stelt het oppervlak van de bonen bloot aan het water. Korte infusies zijn effectiever voor het brouwen.

Soms kan een te fijne koffie het brouwproces verstoppen of vertragen. Dit gebeurt omdat de koffiebonen uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan water, druk en de onoplosbare koolhydraten op suikerbasis die zich tijdens het branden ontwikkelen.

U moet kleine en middelgrote koffiebonen balanceren bij het maken van espresso.

de Crema

Een primaire visuele indicator van een espresso die goed is geëxtraheerd, is dit schuim, ook wel vloeibaar goud genoemd. Er wordt aangenomen dat verschillende reacties plaatsvinden wanneer water onder druk in de koffiecake wordt geperst:

  • Heet water vermengt zich met de delicate koffieoliën.
  • Het gas van de bonen komt vrij, waardoor de tijdens het brandproces opgesloten koolstofdioxide kan ontsnappen.
  • Bicarbonaationen ondergaan chemische veranderingen in het water doordat ze plotseling worden blootgesteld aan een veranderende pH van de koffiekoek.
  • De plotselinge verandering van een omgeving met hoge druk van de machine naar een omgeving met lage druk van het kopje zorgt ervoor dat de kooldioxide door de celwanden van espresso en bubbels kan breken.

Deze krachten vormen samen de toplaag van espressoshot. Staat je espresso shot nog niet op tafel, dan blijft de crema ongeveer 40 minuten goed. Espresso is Italiaans voor express en is gemaakt om het zo snel mogelijk voor je te hebben.

de Espresso

Een espresso zal een unieke, rijke smaak hebben wanneer deze goed onder de crema wordt gezet en een fluweelzacht mondgevoel en aromatische geur achterlaat. Door de kortere periode van blootstelling aan water kunnen de bonen minder zuur vasthouden dan bij andere brouwmethoden, zelfs als 60 tot 70% van de cafeïne in het uiteindelijke kopje wordt vastgehouden.

Daarom kan een espresso, ondanks dat het slechts 30 seconden duurt om te zetten, een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne leveren. Het behoudt ook de vluchtige en aromatische koffie-oliën die je niet in je gewone kopje koffie kunt vinden.

Hoeveel Gram Cafeïne Zit Er In Een Espresso Shot?

Een dubbele espresso heeft geen invloed op de gezondheid van mensen, maar te veel ervan kan dat zeker. Slapeloosheid is een bekende oorzaak van cafeïne met het potentieel om symptomen van angst te verhogen. Hoge bloeddruk kan ook worden veroorzaakt door overmatige cafeïne.

Positief is dat alleen espresso ongeveer 60 mg cafeïne per shot bevat, wat minder is dan een kwart van de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vergelijk dat met 95 mg voor elke 227 gram koffie en je krijgt minder dan het ochtenddip-brouwsel.

Hoewel het drinken van 5 tot 7 kopjes espresso enige bezorgdheid kan veroorzaken, zal een verantwoorde consumptie u hoogstwaarschijnlijk helpen en u niet slechter doen voelen. Je hoeft je alleen maar bewust te zijn van hoe je lichaam reageert op stoffen zoals cafeïne en te besluiten om het dienovereenkomstig te consumeren of ervan te onthouden.

Espresso Ongezond?

Nee dat is het niet. Net als zwarte koffie heeft espresso ook veel gezondheidsvoordelen dan nadelen. Espresso heeft een hoog gehalte aan antioxidanten en weinig calorieën, wat bepaalde voordelen kan bieden.

Bovendien kan espresso het langetermijngeheugen, de concentratie en het humeur verbeteren. Het kan ook het risico op beroertes en diabetes type II verminderen. Bovendien gebruiken mensen het om hun trainingsprestaties te verbeteren. Het is veilig om te zeggen dat deze drank de gezondheid van mensen niet schaadt.

Het grootste nadeel van espresso is de cafeïne. Hoewel cafeïne je de gewenste energieboost kan geven, zijn er grenzen aan hoeveel je kunt consumeren.

Espresso Jouw Liefde Voor Koffie

Stel je voor dat je espresso drinkt met een eeuwenoude mentaliteit van koffietradities. Dit is een specialiteit en een traditie waar maar weinig mensen aan denken.

Verken je lokale espresso-aanbod, want als je geluk hebt, vind je misschien een espressobar in Italiaanse stijl in je buurt. De tijd om te beginnen met experimenteren begint als je niets in de buurt vindt.