Beste Olie Voor 5,7 Hemi- Beoordelingen

Gebrande koffiebonen zijn een veelvoorkomende keuze voor langdurige koffieliefhebbers. Misschien ben je bekend met rauwe groene koffiebonen, de volgende stap. Weet je wat een “koffiekers” is?

We hebben deze gids samengesteld om u alles te vertellen wat u moet weten over koffiekersen. Kun je ze eten, moet je ze proberen en hoe smaken ze? Scroll naar beneden om erachter te komen!

Wat Is Een Koffiekers?

In tegenstelling tot geld groeit koffie echt aan bomen! De koffiekers is het resultaat van de koffieplant. Het bestaat uit de schil, het vruchtvlees en de koffieboon die eigenlijk een zaadje is. De typische koffieverwerkingsmethode omvat het verwijderen van de kersenschil en het vruchtvlees, waardoor alleen de koffieboon wordt gewassen, geroosterd en gebrouwen. Tijdens het branden is het kaf het laatste velletje van de bonen.

Zijn Koffiekersen Veilig Om Te Eten?

Zijn Koffiekersen Veilig Om Te Eten

Koffiekersen zijn fruit, en ja, je kunt ze eten. Ze hebben een zoete smaak. Maar voordat u zich haast om ze te proberen, zijn er goede redenen waarom dit geen populaire vrucht is. In tegenstelling tot gewone kersen en ander fruit, zijn koffiekersen niet gekweekt om de fruitsmaak te optimaliseren. Ze hebben heel weinig vlees en een taaie, leerachtige huid. Net als een avocado met een enorme pit, zijn deze kersen meestal zaad en heel weinig smakelijk fruit.

Als je een koffiekers wilt proeven, zul je ze waarschijnlijk niet te koop vinden bij je plaatselijke supermarkt. De beste manier om een koffiebes te proberen, is door een koffieboerderij te bezoeken – of een koffieplant te laten groeien!

Is Er Geen Dier Dat Koffiekersen Eet?

Ja! Misschien heb je wel eens gehoord van kopi-luwak, een koffie gemaakt van bonen die door wilde katten zijn gegeten. Er zijn veel andere ongewone koffiesoorten die door dieren kunnen worden gegeten, waaronder olifanten en vleermuizen. Men denkt dat deze koffie vies is omdat wilde dieren de beste koffiekersen niet eten. In wezen plukken ze de beste vruchten met de hand!

Wat Is Kersenkoffie?

Er is een speciaal drankje gemaakt van de koffiekers. Cascara, ook wel koffiekersenthee genoemd, is een drankje gemaakt met gedroogde koffiekersenhuid. Cscara is een Spaans woord dat schil of schil betekent. Als je nieuwsgierig bent naar een koffiebes, kan dit een goede optie zijn. Dit is een meer thee-achtige optie dan koffie en bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid als een kopje zwarte thee.

Cascara is echter een beetje controversieel. Sommigen geloven dat het gedroogde fruit te veel schimmel kan krijgen. Cascara is verbannen uit de Europese Unie omdat het niet grondig is bestudeerd of getest.

Waar Het Op Neerkomt: Koffiekersen

Dus wat is de bottom line? Koffiekersen zijn de vrucht van de koffieboom, bestaande uit schil, vruchtvlees en koffiebonen. Hoewel je van deze kleine vruchten kunt genieten, worden ze niet aanbevolen voor consumptie. En als je wilt proeven, kun je cascara proberen, een thee gemaakt van gedroogde koffiekersenschil!

We hopen dat deze gids al je brandende vragen heeft beantwoord over het fruit achter je favoriete ochtenddrankje. Als je nieuwsgierig bent naar de oorsprong van je favoriete ochtenddrankje, raden we je aan om het bij gebrande koffiebonen te houden.

ANDERE GEWELDIGE LEESTEN