Is Een Koude Luchtinlaat Goed Voor Het Benzineverbruik? Je Moet Lezen

De cappuccino is een wereldberoemde espressodrank uit Italië, een ontbijttraditie met een interessant verleden. Hoewel veel mensen zelden nadenken over de geschiedenis van cappuccino’s, heeft het een enigszins verwarrend verleden verweven met verschillende invloeden. Dit drankje met schuimtop was niet altijd een chique koffiedrankje, maar een eenvoudige koffie en melk die de manier waarop koffie werd geserveerd veranderde.

Wat Is Een Cappuccino?

Een cappuccino, een Italiaanse specialiteit, is een van de meest geliefde espressodranken. Cappuccino wordt gemaakt van espresso, gestoomde melk, melkschuim en in gelijke hoeveelheden. Een cappuccino wordt altijd gemaakt met espresso en niet met koffie, die een andere melange van bonen en zetmethodes gebruikt. Hoewel er veel variaties zijn op het cappuccinorecept, blijft het basisconcept hetzelfde.

Hoewel de geschiedenis van cappuccino verwarrend is, werd het eigenlijk voor het eerst gemaakt in Italië. Gemaakt rond 1900 met espresso en gestoomde melk, won de cappuccino in de loop van de decennia langzaam aan populariteit. Cappuccino is een aangepaste versie van de Kapuziner, een specialiteit van het Weense koffiehuis. De Kapuziner, een koffiedrank met melk en suiker, is de oorspronkelijke drank waaruit de moderne cappuccino is voortgekomen.

Wat Is De Betekenis Van Cappuccino

Afbeelding tegoed: Christiana Rivers, Unsplash

De naam Cappuccino komt van een paar verschillende invloeden, waarvan er twee het meest opvallen: de Kapuziner-naam voor de Weense drank van koffie met melk en suiker, en de kapucijner monniken in Italië. Zoals we hierboven vermeldden, staat de Kapuziner bekend als de voorloper van de hedendaagse cappuccino. De naam Cappuccino komt van de naam Kapuziner, maar de twee drankjes verschillen van elkaar.

Italiaanse kapucijner monniken droegen bruinachtige gewaden die leken op de kleur van koffie en opgeschuimde melk. De legende zegt dat een monnik vroeg om de sterke koffie te verzwakken met melk of room, wat resulteerde in een drank die op de gewaden leek. De naam kapucijner is een Italiaans woord dat verwijst naar de gewaden met capuchon die de kapucijner monniken droegen.

Koffie Nu En Dan

De manier waarop we koffie zetten is enorm anders dan hoe het ooit werd gebrouwen, vooral in vergelijking met de huidige koffiezettechnologie. Voordat de Engelsen en Fransen in de 17e en 18e eeuw koffiebonen gingen filteren, werd koffie ongefilterd gebrouwen met kokend water en suiker. Dit is vergelijkbaar met de Turkse manier van koffie zetten. Het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Gefilterde koffie werd erg populair en veranderde de manier waarop we onze koffie zetten.

Espresso is Italiaans voor uitgeperst, wat letterlijk is hoe espresso wordt gebrouwen voor moderne cappuccino’s. Hoewel het idee van koffie en melk ouder is dan de cappuccino’s, kwam het favoriete ontbijtdrankje van Italië uit de Kapuziner coffeeshops in Weense. Tegenwoordig zijn cappuccino’s een must-have in de ochtend, maar niet later dan 1 Image Credit: Free-Photos, Pixabay

Wat Is Het Belang Van De Volgorde Van Espresso En Melk?

Ja, bij een cappuccino is de volgorde waarin je de espresso, warme melk en melkschuim schenkt van belang. Moderne espressodranken hebben zeer specifieke bereidingen, waaronder de cappuccino. Als je het verkeerd schenkt, creëer je een ander drankje. Je moet eerst de espresso schenken, dan de hete melk toevoegen en tenslotte het melkschuim om een cappuccino te maken.

Gevolgtrekking

Cappuccino’s zijn een vrij eenvoudig drankje om te maken, maar hun geschiedenis is ingewikkelder dan het lijkt. Het is moeilijk te bepalen wanneer de eerste cappuccino is gemaakt. Dit kan te wijten zijn aan de verschillen tussen de Kapuziner-drankjes in Wenen en de kapucijner monniken. Sinds het brouwen van koffie drastisch is veranderd sinds de 17e eeuw, heeft de cappuccino die we vandaag kennen en waar we van houden, veel transformaties ondergaan voordat ze een hoofdbestanddeel werd in de Italiaanse cultuur.