Met de juiste apparatuur, een paar ingrediënten en wat basisvaardigheden is het maken van ijscappuccino’s thuis eenvoudig. Met een beetje oefening en finesse maak je thuis een iced cappuccino. Het enige dat nodig is, is wat ijs, espresso en melk om de perfecte espressokoffie te maken. Hier is een recept om je eigen ijscappuccino voor thuis te maken:

Hoe Maak Je Een Iced Cappuccino

Te warm voor een cappuccino? Probeer dit eenvoudige recept voor ijscappuccino’s! Het is eenvoudig, goedkoop en oh zo verfrissend.

ster gemiddelde

Apparatuur

  • Espresso machine

  • Melkstomer (elektrische mixer, handopschuimer of French Press werken ook)

  • Mason jar (of hoog glas)

  • ons melk (elke soort)
  • IJs (of koffie-ijs)

Instructies:

  • Zet de espresso in je espressomachine of handmatige espressomachine. Cappuccino’s accepteren geen gewone of sterke koffie. Espresso-gebrande koffiebonen geven u de beste resultaten.

  • Laat de espresso even afkoelen zodat het ijs niet smelt.

  • Bereid de gestoomde melk met een melkopschuimer, stoomarm, Franse pers of mixer. Verwarm de melk voor het opschuimen.

  • Schenk het ijs ongeveer halverwege in een glas. Aangezien de espresso voldoende zal afkoelen om het ijs niet te laten smelten, moet u het glas niet te vol doen.

  • Voeg gelijke hoeveelheden toe aan een glazen pot met ijs. Zoet het mengsel als je wilt voor een complete look. Om het af te maken strooi je er cacaopoeder over.

Voeding

Calorieën: kcal

Trefwoord cafeïne, espresso, ijscappuccino

Iced Cappuccino Variaties & Tips

Terwijl de traditionele cappuccino volle melk en espresso bevat, kunt u in plaats daarvan ons recept naar uw smaak aanpassen. U kunt het recept aanpassen aan uw voorkeuren of dieetbeperkingen.

Gebruik magere of plantaardige melk

U kunt magere of plantaardige melk gebruiken in plaats van volle melk. Magere melk kan stomen en opschuimen als volle melk, zodat je het kopje cappuccino niet hoeft te missen. Plantaardige melk kan lastig zijn, maar soja- en havermelk zijn geweldige alternatieven die opschuimen als koemelk.

Probeer Verschillende Espressomelanges

Espresso-melanges kunnen, net als gewone koffie, variëren in smaak en bitterheid. Als je ijscappuccino niet goed smaakt, probeer dan een andere melange. Zoek naar espressomelanges die passen bij het smaakprofiel en de tonen, die u zullen vertellen of het naar uw zin is. Voor dit recept raden we vooral Lifeboosts lekker donker gebraad aan.

Espresso-ijsblokjes maken

IJscappuccino’s klinken als een geweldig idee totdat je drankje verwaterd wordt door ijsblokjes. Maak espresso-ijsblokjes voordat je gaat drinken. Deze kunnen worden toegevoegd met gewoon ijs om uw cappuccino heerlijk te laten smaken.

Dit zijn de stappen:

  • Maak genoeg espresso om een hele ijsblokjesvorm mee te vullen. Vul elke sectie ongeveer halverwege. Een sterk gezette dark roast koffie is een goed alternatief als je niet al je espresso wilt opdrinken.
  • Plaats de bak met ijsblokjes in de vriezer. Laat het minimaal een dag bevriezen. Voeg ze toe aan je favoriete ijskoffie of espressodrank zodra ze bevroren zijn.

Krijg Chill Espresso Voordat Het Te Laat Is

Maak van tevoren een partij gekoelde espresso als u van plan bent meer dan één ijskoffie te drinken of houd ze bij de hand voor later. Maak voldoende espresso om een kleine kan of fles te vullen en laat deze vervolgens afkoelen. Zet het in de koelkast met een deksel om het koel te houden.

Plaats de Mason Jar in de koelkast

Houd uw ijscappuccino koud door uw glazen pot minstens 10-15 minuten in de koelkast te plaatsen voordat u hem maakt. Het helpt voorkomen dat het ijs snel smelt, zelfs als je de espresso-ijsblokjes maakt.

Laatste Gedachten

Hoewel het maken van espresso thuis misschien ontmoedigend lijkt, is het mogelijk om je eigen barista te maken. IJs-cappuccino’s kunnen een verfrissend en lekker drankje zijn, zelfs als je geen geld hoeft uit te geven. Zolang je een manier hebt om espresso te zetten, kun je op elk moment een decadente ijscappuccino maken.