Top Beste Banden Voor Lexus RX350. 2021 Kopersgids, Beoordelingen

Als je je espresso-fix wilt veranderen, is een Cortadito een gemakkelijke en zoete manier om iets nieuws te proberen. Dit is een populaire Cubaanse koffiedrank die traditioneel wordt geserveerd als dessertkoffie of als een kopje zoete hemel in de ochtend. Als onderdeel van het dagelijkse Cubaanse leven is het ook een steunpilaar geworden in de restaurants en cafés van Zuid-Florida.

Cortadito, wat ‘korte weg’ betekent in het Spaans, verwijst naar de melk die de sterke espresso snijdt. Kortom, dit is een shot Cubaanse espresso gemengd met gestoomde melk. De kenmerkende lichtbruine espuma- topping is gemaakt van opgeklopte suiker en espresso. Gebruik voor een meer decadente drank verdampte melk in plaats van gewone.

klaar om te beginnen? In slechts vijf eenvoudige stappen laten we u zien hoe u Cortadito maakt. Je zult kunnen genieten van deze zoete en sterke verrukking wanneer je maar wilt!

Hoe Cortadito-koffie Te Maken:

Wat Je Nodig Hebt

  • Gefilterd water
  • Fijngemalen Cubaanse koffie
  • 4 theelepels witte suiker (naar smaak)
  • 1-57g melk of koffiemelk, warm

Apparatuur

  • Klein koffiekopje met demitasse
  • Kleine steelpan of magnetronbestendige kom
  • Creamer, kleine kom of kopje
  • Lepel en klop

1. Bereid je espresso voor.

De klassieke methode maakt gebruik van een Moka-pot, wat hier gebeurde. Je kunt je espresso desgewenst op een andere manier bereiden.

Het onderste gedeelte moet worden gevuld met gefilterd water, tot aan de veiligheidsklep. Vul het filtermandje met fijngemalen koffie, afgevlakt maar niet verpakt. Plaats het filter in het onderste gedeelte en bevestig vervolgens het bovenste gedeelte.

Zet de koffie op het fornuis en verwarm tot medium. U wilt het proces niet overhaasten of de koffie te gaar maken.

2. Verwarm Je Melk.

Verwarm de melk, verdampte melk, op de kookplaat of in een magnetron. Het mag niet worden verschroeid. Je wilt het heet, maar niet kokend.

3. Bereid Uw Espuma Voor.

Voeg naar smaak 4 theelepels suiker toe aan een kleine kom of creamer. Zodra er ongeveer een ons espresso in de bovenkant van je Moka-pot verschijnt, haal je hem van het vuur. Giet het over de suiker en zet de pot dan terug op het fornuis om het brouwen te beëindigen.

Klop de suiker en espresso totdat de suiker is opgelost en er een laag lichtbruin schuim ontstaat.

4. Combineer De Espresso En Melk.

Zodra de rest van de espresso is gezet en klaar is, haal je het van het vuur. Voeg de espresso toe aan een kopje.

5. Voeg Wat Espuma Toe En Je Bent Klaar Om Te Gaan!

Geniet van een kopje zoete koffie met een vriend! We hopen dat je deze tutorial nuttig vond.

Eenvoudig Cortadito-recept

Cortadito betekent kortere weg in het Spaans, omdat de melk in wezen de sterke espresso snijdt. Kortom, dit is een shot Cubaanse espresso gemengd met gestoomde melk. Dit zijn de stappen!

sterren van stemmen

Apparatuur

  • Mokapot of ander espressoapparaat

  • Demitasse of klein koffiekopje

  • Magnetron of kleine steelpan

  • Creamer, kleine kom of kopje

  • Lepel en klop

Ingrediënten

  • Gefilterd water
  • theelepels witte suiker naar smaak
  • 1-57 gram melk of koffiemelk opgewarmd

Instructies:

Bereid je espresso voor.

  • We gebruiken een Moka Pot voor de klassieke methode. Als je een andere methode gebruikt, bereid je je espresso zoals gewoonlijk.

  • Het onderste gedeelte moet worden gevuld met gefilterd water, tot aan de veiligheidsklep. De filtermand moet worden gevuld met fijngemalen koffie. Bevestig het bovenste gedeelte aan de onderkant van de filtermand.

  • Zet de koffie op het fornuis en verwarm tot medium. Haast je niet of kook je koffie niet te gaar.

Verwarm je melk.

  • Verwarm de melk, verdampte melk, op de kookplaat of in een magnetron. Pas op dat u het niet schroeit – u wilt het heet maar niet kokend.

Bereid je espuma voor.

  • Voeg naar smaak 4 theelepels suiker toe aan een kleine kom of creamer. Zodra er ongeveer een ons espresso in de bovenkant van je Moka-pot verschijnt, haal je hem van het vuur. Giet het over de suiker en zet de pot dan terug op het fornuis om het brouwen te beëindigen.

  • Klop de suiker en espresso totdat de suiker is opgelost en er een laag lichtbruin schuim ontstaat.

Voeg alles samen.

  • Nadat de rest van je espresso is gezet, haal je deze van het vuur. Voeg de espresso toe aan een kopje.

  • Voeg wat espuma toe en geniet ervan! Geniet van een kopje zoete koffie met een vriend.

Voeding

Calorieën: kcal

Trefwoord cortadito, espresso