Onderzoek

beoordeeld

Deskundige adviseur

Het nieuwe melkstoomsysteem Aeralab van Iberital is ontworpen om het type melk te herkennen dat automatisch wordt gestoomd. Als eerste in zijn soort herkent het Aeralab-melkstoomsysteem of u plantaardige melk, zuivel en zelfs chocolade gebruikt.

Het Aeralab systeem bepaalt welke soort melk je gebruikt en wat voor soort melk het is. Verschillende soorten melk vereisen verschillende schuimprocessen. Deze zijn geoptimaliseerd voor een optimaal resultaat. Met dit systeem maakt u heerlijk melkschuim, of u nu plantaardige of melkvee gebruikt.

Het Aeralab-systeem is ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om hun melk te stomen. In plaats van moeizaam de juiste temperatuur te berekenen en te kalibreren op basis van het type melk dat u gebruikt, doet de Aeralab het allemaal voor u. Om de machine te gebruiken, hoeven gebruikers alleen maar een kan met koude melk te vullen, waarna de Aeralab de rest doet.

Niet-zuivelmelk wordt steeds populairder onder mensen van over de hele wereld. Studies tonen aan dat 38% van de mensen niet-zuivelmelk drinkt. Dit kan zijn omdat ze er allergisch voor zijn of omdat ze de voorkeur geven aan duurzame plantaardige voeding. Trusted Source: Wie en waarom wordt melk vervangen door plantaardige dranken? – Department of Agricultural, Food, and Resource Economics In een recente studie gepubliceerd in het Journal of Dairy Science, hebben we 995 Amerikaanse huishoudens ondervraagd om erachter te komen of Amerikanen melk, plantaardige alternatieve dranken of beide consumeren. www.canr.msu.edu. Nog eens 16% gebruikt zowel niet-zuivelproducten als zuivelproducten. Niet-zuivelmelk is een geweldige vervanger omdat het een unieke smaak biedt, maar dezelfde consistentie heeft als zuivelmelk, waardoor mensen die een plantaardig dieet volgen, kunnen genieten van een romige smaak in hun drankjes en eten.

Dit kan het voor koffiedrinkers lastig maken. www.cooksillustrated.com . Dit komt omdat niet alle plantaardige melksoorten opgeschuimd kunnen worden. Om niet-zuivelmelk op te schuimen, moeten gebruikers opties kiezen die gellan bevatten, een voedingsadditief dat wordt gebruikt als conserveermiddel en verdikkingsmiddel voor de melk. Elke andere plantaardige melk schuimt niet, ongeacht de stoomtemperatuur. Maar zelfs met het juiste type plantaardige melk is het kalibreren van de juiste temperatuur voor schuim van cafékwaliteit erg moeilijk.

De Aeralab is ontworpen om het de mensen in de keuken veel gemakkelijker te maken. Deze machine kan je melk stomen, of je nu plantaardige of zuivelmelk gebruikt. Het Aeralab-systeem is het enige dat kan detecteren welk type melk u gebruikt in de koffie-industrie. Het systeem kalibreert vervolgens het juiste proces om hoogwaardig melkschuim te maken.

Labprints en Iberital, een startup opgericht in 2009 door Peter Hernou, waren degenen achter deze innovatie. De stomer detecteert het type melk dat wordt gebruikt door middel van spectrale analyse en een cloudgebaseerd algoritme. De machine scant de melk in de kan en bepaalt welke soort.

Deze machine is uniek omdat hij gebruik maakt van vloeistofherkenning, niet van werperherkenning. Hierdoor blijft de functionaliteit van de machine behouden, ook als er nieuwe melksoorten beschikbaar komen. Hernou verklaarde dat het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat het zijn firmware en software bijwerkt, waar het zich ook bevindt. Hierdoor kunnen nieuwe melksoorten aan de database worden toegevoegd en kunnen we ook nieuwe recepten en melksoorten toevoegen.

De Aeralab-machine heeft al furore gemaakt in de gemeenschap. In 2022, hetzelfde jaar dat het bedrijf het systeem lanceerde, heeft het Aeralab al een innovatiebeloning gewonnen op de HostMilano-beurs. Gebruikers kunnen de temperatuur, het volume en andere parameters van hun melk kalibreren om het systeem verder te regelen.

Hoewel de ontwikkeling van het Aeralab lang duurde, zijn de makers ervan overtuigd dat de machine de tand des tijds kan doorstaan. Het cloudgebaseerde algoritme stelt het bedrijf in staat om eventuele aanpassingen en tweaks aan te brengen die nodig zijn. Het algoritme kan worden bijgewerkt om nieuwe melkrecepten te herkennen en te accepteren. Hierdoor blijft de machine zeer lang functioneel en relevant.