Onderzoek

beoordeeld

Deskundige adviseur

Sinds de jaren dertig van de vorige eeuw is het thuis zetten van koffie erg populair. Dit was toen veel mensen moderne technologie konden gebruiken om te voorkomen dat ze naar het plaatselijke café gingen. Het enige nadeel is dat er zoveel manieren zijn om koffie te produceren dat nieuwkomers in de koffiewereld vaak in de war raken.

Wat is de beste manier om thuis koffie te zetten? Wat is het verschil tussen French Press en pour-over koffie? Hoe bereid je de bonen die het cafeïnegehalte kunnen beïnvloeden?

Deze korte handleiding geeft je een overzicht van de verschillen tussen French Press-koffie en pour-over-koffie die je thuis kunt maken. Als je klaar bent met lezen, weet je precies wat je wilt maken en welke apparatuur je nodig hebt om het te maken.

Wat Is Franse Pers?

Een Franse pers is een uniek apparaat dat is ontworpen om thuis verse koffie te produceren. Het werd voor het eerst gepatenteerd in 1929 door een Italiaanse ontwerper en werd oorspronkelijk gemaakt door een andere Italiaanse uitvinder. Alleen in Noord-Amerika kreeg de duidelijk Italiaanse uitvinding om mysterieuze redenen de titel Franse pers .

De Franse pers is een eenvoudig apparaat. De Franse pers is eenvoudig. Je combineert gemalen koffiebonen en heet water in de hoofdbeker. Laat het mengsel 2 tot 4 minuten rusten. De pers wordt vervolgens in het mengsel geduwd en scheidt de gronden van de vloeistof met behulp van een basisfilter.

Gebruikers van de Franse pers moeten zorgvuldig timen hoe lang ze het terrein met het water laten vermengen. Het is niet ongewoon dat koffie bitter of zuur wordt als de koffie te lang wordt bewaard. Om de beste resultaten te krijgen, wordt gebruikers geadviseerd om grovere gronden te gebruiken in plaats van fijne. Dit komt omdat het moeilijk is om kleinere gronden eruit te filteren zonder al te veel kracht te gebruiken.

De eenvoud van de Franse pers is wat veel mensen aanspreekt. Het is gemakkelijk in te pakken en te vervoeren.

Wat Is Overgieten?

Een van de meest gebruikelijke methoden om koffie te zetten, over koffie schenken, is nog steeds in gebruik. Het wordt zelfs vaak gebruikt in cafés en chique coffeeshops om de meeste smaak uit de bonen te halen. Om dit soort koffie te zetten, moet je eerst je bonen malen en daarna het koffiedik erin doen. Vervolgens voeg je heet water toe aan een andere kamer. Binnen enkele minuten druppelt er heet water op het terrein. Dit extraheert de smaakstoffen en cafeïne die u wenst.

In 1908 werd pour-over-koffie uitgevonden door een vrouw die moe werd van de bittere dranken die door haar percolator werden geproduceerd. Ze begon haar ontwerp te verspreiden, dat filters en basiswater gebruikte om geëxtraheerde koffie van het terrein te scheiden.

Giet over potten en machines werden populair in de jaren dertig en verspreidden zich snel. Moderne koffiemachines maken gebruik van de overgiettechniek. Het is echter tijdrovend en kan het gebruik van filters vereisen die ongewenste ingrediënten kunnen bevatten. Overmatig gebruik van filters kan milieuschade veroorzaken, iets waar sommige gebruikers zich zorgen over maken.

Wat Is Het Verschil Tussen French Press & Pour Over?

Als je naar deze verschillende koffiemachines en extractiemethoden kijkt, kun je beginnen te zien hoe ze de smaak en zelfs de textuur van je koffie kunnen beïnvloeden. Hoewel beide basismechanismen gebruiken om heerlijke koffie te maken, gebruiken ze verschillende methoden en kunnen ze koffie produceren met verschillende maalgroottes.

Dit overzicht helpt u beslissen welke machine geschikt is voor uw huis. Het legt ook uit hoe de verschillende kenmerken van koffie worden beïnvloed door uw methode: smaak, voeding, cafeïne.

Brouwmethode:

De French Press en de pour over zijn twee verschillende soorten brouwers. Ze gebruiken verschillende brouwmethoden. De Franse pers gebruikt bijvoorbeeld de pure kracht van de gebruiker om de vloeistof door een bevestigd filter te duwen dat de gemalen koffie van het extract scheidt. In tegenstelling tot andere methoden, mogen de malingen gedurende een langere periode met het water doorsijpelen om drinkbare vloeistof te produceren.

Een overgietmachine laat de vloeistof echter niet lang in het terrein zitten. Er wordt nog steeds een filter gebruikt, maar nu scheidt het snel de vloeistof van het koffiedik om te voorkomen dat de koffie te bitter of te zuur wordt.

Elke methode produceert binnen 5-10 minuten verse koffie. Ze verspillen ook geen vloeistof of verzadigen het niet. De gebruiker van de Franse pers zal meer kracht moeten gebruiken om zijn espresso te krijgen en zal meer aandacht moeten besteden aan de machine. Ondertussen mag iemand die een overgiet gebruikt iets anders doen terwijl het brouwt.

Grootte Van De Maling

Er is een enorm verschil in de verschillende maalgroottes die u in elke machine kunt gebruiken. Omdat de Franse pers kracht nodig heeft om te werken, is een grove maling het beste. Het is gemakkelijker om de bonen van het vocht te scheiden als de bonen groter zijn. Hierdoor zet je gemakkelijk verse koffie. Als je een fijnere maling probeert te gebruiken, zal het moeilijker zijn om de bonen te scheiden. Koffie met grit erin trekt velen niet aan. Zo zet je bijvoorbeeld niet zomaar een espresso.

De overgietmachine kan met veel verschillende maalgroottes worden gebruikt. Een grote of fijne maling kan worden gebruikt, evenals elke combinatie van beide. De gebruiker hoeft niet veel kracht uit te oefenen om de gewenste koffie te krijgen. Dit betekent dat als u op zoek bent naar eenvoud, u voor de Franse pers kiest. Als je iets veelzijdigs wilt, gebruik dan de overgietmachine.

Cafeïnegehalte

De grootste zorg voor degenen die hun eigen koffie maken, is de hoeveelheid cafeïne in het eindproduct. Een feit dat nieuwe koffiedrinkers vaak verrast, is dat de hoeveelheid cafeïne sterk kan worden beïnvloed door de manier waarop de cafeïne van het terrein wordt gehaald.

Voor elke 227 g koffie bevat de gemiddelde Franse pers 135 mg cafeïne. Dit is een grote hoeveelheid en is genoeg om iemand ’s ochtends wakker te maken.

Overgietmachines kunnen tussen de 115 en 175 mg cafeïne per 227 g maken. Een overgietmachine is flexibeler omdat deze een breder scala aan grondmaten heeft. Wanneer je een fijnere grond gebruikt, kun je meer cafeïne en smaak uit de bonen halen. Een grovere maling geeft je minder cafeïne en een sterkere smaak. Als je echt waarde hecht aan je cafeïne, overweeg dan een overgietsel. De Franse pers is misschien aantrekkelijker voor u als u van consistentie houdt.

Smaak

Smaak is een ander kenmerk van uw koffie, dat sterk wordt beïnvloed door uw zetmethode. In de loop van de tijd hebben mensen een voorliefde ontwikkeld voor een zoetere, lichtere koffie. In het verleden was het veel gebruikelijker om bittere brouwsels te drinken die in korte tijd konden worden gemaakt.

Als je de voorkeur geeft aan iets donkers en bitters, dan zul je uitstekend geluk hebben bij de Franse pers. Dit apparaat zorgt ervoor dat vloeistof gedurende een langere periode op de grond kan sijpelen, wat een meer bittere smaak geeft. Soms kan het zelfs moeilijk zijn om aan het eind de vloeistof van de bonen te scheiden.

Een overgietmachine daarentegen kan meer gecompliceerde maar zachte smaken ontwikkelen. Deze brouwers produceren lichtere, zoetere en meer blonde koffie. Je zult ook in staat zijn om meer variatie te genereren.

Calorieën En Voeding

In vergelijking met een Franse pers verandert de zetmethode de voeding en calorieën in de koffie niet. Er worden namelijk geen extra ingrediënten toegevoegd, zoals melk en suiker. In plaats daarvan extraheer je smaak, cafeïne en andere kleine voedingsstoffen uit de wezens.

Je kunt dus verwachten dat je koffie tussen de 2 en 10 calorieën bevat voor een basisportie van een Franse pers of over koffie schenken. U vindt bijna geen natrium en ongeveer 92 mg kalium in 100 milliliter.

Conclusie

Thuis koffie zetten is een van de belangrijkste kenmerken van de 20e en 21e eeuw. Hierdoor kun je de smaak van je koffie bepalen en kan het ook van invloed zijn op waar je winkelt en naartoe gaat. De Franse pers, een oudere methode, produceert donkerdere en bitterere koffies en is geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan meer smaakbeheersing. Een overgietpers zorgt ondertussen voor meer creativiteit en smaken.

Elke manier van koffie zetten is voor iedereen toegankelijk. De meeste coffeeshops gebruiken een overgietpers, maar een Franse pers is thuis misschien gemakkelijker omdat hij draagbaar, gebruiksvriendelijk en ook gemakkelijk schoon te maken is. Er zijn veel filters die u kunt gebruiken! Maar in de wedstrijd tussen de Franse pers en Pour Over-machines ben jij de echte winnaar.