OHTSU FP0612 A/S Band Review

Als je van gastronomische koffie houdt, maar een hekel hebt aan het brouwen ervan, is er een nieuwe oplossing! Een bedrijf genaamd Cometeer biedt een nieuw product aan: perfect gezette koffie ingevroren in capsules.

Het resultaat? Het resultaat? Een kopje koffie dat bijna net zo makkelijk is als oploskoffie maar een stuk beter smaakt (althans in theorie). Blijf lezen om te zien wat we hebben geleerd over dit gloednieuwe koffieproduct!

Wat Is Het Geheim Ervan?

Het basisproces is dit: Cometeer koopt gebrande koffiebonen, brouwt ze tot in de perfectie, vriest de koffie in bij cryogene temperaturen en verzendt je bevroren koffiepucks in aluminium capsules. Vervolgens giet je heet water over de puck om een snelle, lekkere kop koffie te zetten. Klinkt dat een beetje ingewikkeld? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

1. Wetenschappelijke koffie-extractie

Een groot ding dat Cometeer verkoopt, is dat het brouwproces wetenschappelijker is dan de meeste van onze thuisbrouwopstellingen. Op de website van het bedrijf staat dat het proces specifiek is ontworpen om alle variabelen van het brouwen te beheersen, inclusief de deeltjesgrootteverdeling in het koffiedik, chemisch water, temperatuur en druk, en het niveau van de totale vaste koffiebestanddelen per kopje. Het vochtgehalte van elke boon, het gebrande niveau en de verdeling van de maalgrootte worden ook gecontroleerd. U hoeft zich niet op al die variabelen te concentreren, hoe geavanceerd uw zetsysteem ook is.

Het bedrijf werkt samen met bekende koffiebranders als Counter Culture, George Howell en Joe Coffee. Het exacte brouwproces is gepatenteerd, maar het concept is dat het is alsof de perfecte barista je koffie bereidt. Perfect gebrande bonen, geoptimaliseerd zetproces, heerlijke koffie.

Cryogene koffie kan je helpen ingewikkelde koffie-opstellingen te vermijden.

2. Cryogenen

Na het zetten van koffie zette de koffiewetenschapper van Cometeers het in een bad met vloeibare stikstof. Hierdoor bevriest de koffie bij een Arctische -161 C. Het bereik van cryogene temperaturen ligt tussen -238 en -238 C, wat wetenschappers het absolute nulpunt noemen. De temperatuur van de Cometeer ligt dus precies in het midden. De zeer lage temperatuur vertraagt de beweging van moleculen bijna tot het punt dat ze stoppen, waardoor koffie zo stabiel en onveranderlijk mogelijk wordt.

Wat is het punt? De reden dat koffie na een tijdje stilzitten muf, zuur of bitter smaakt, is dat deze moleculen bewegen, afbreken en zuurstof geven. Deze vertraging van de moleculen tot het punt dat ze niet langer kunnen worden afgebroken en geoxygeneerd, resulteert in koffie die maandenlang vers is in plaats van minuten.

3. Verzending:

Cometeer verscheept cryogene koffie in aluminium capsules verpakt met droogijs. Zodra u uw doos heeft ontvangen, brengt u de capsules rechtstreeks over naar de vriezer. De capsules zijn maanden of zelfs jaren houdbaar in je vriezer!

4. Smelten

Als je eenmaal cryogene koffiecapsules in je vriezer hebt staan, hoe maak je er dan lekkere kopjes koffie van? Cometeer heeft nogal wat suggesties, maar de makkelijkste methode is om een bevroren capsule in een koffiemok te doen en daar 6 tot 227 gram heet water overheen te gieten. Er wordt aangenomen dat de capsules voldoende concentratie hebben om gedurfde en smaakvolle kopjes koffie te produceren. Het is zoiets als het omzetten van cold brew-concentraat in warme koffie.

Andere opties zijn om de bevroren capsules rechtstreeks in koffiezetapparaten voor eenmalig gebruik te doen of ze te smelten en gestoomde melk toe te voegen. Het klinkt eenvoudig, nietwaar? Je hebt geen last van koffiedik of filters en de capsules zijn gemakkelijk recyclebaar.

Hoe Kun Je Het Proberen?

Op dit moment bevindt Cometeer zich nog in een pilotprogramma dat alleen op uitnodiging kan worden uitgenodigd. Dit betekent dat u zich moet registreren met uw e-mailadres om een bestelling voor koffie te plaatsen. Je kunt een welkomstpakket kopen met 32 capsules en 4 verschillende braadstukken als je het geluk hebt een uitnodiging te ontvangen. Je kunt kiezen uit verschillende koffiebranders en er zijn ook seizoensvarianten beschikbaar. En hoe duur is het? Voor een kopje betaal je 32 capsules. Dit is minder dan wat u in een coffeeshop zou betalen, maar meer dan de meeste K-Cups. Een kleine prijs om te betalen voor wat de beste koffie van je leven zou kunnen zijn – maar alleen als het werkelijk is de beste koffie van je leven!

Het Komt Neer Op

Is dit een van de coolste koffie-innovaties van het jaar of meer een gimmick dan gourmet? We wachten nog steeds op onze uitnodiging, dus we kunnen het niet met zekerheid zeggen. Maar het is zeker een intrigerend idee – en een idee dat zeker de interesse zal wekken van elke serieuze koffieliefhebber. Thuis perfect gezette koffie zetten zonder baristakampioen te worden lijkt ons goed!

ANDERE COOLE KEUZE INNOVATIES