Top Beste Rotskruipende Banden Voor Offroad 2021

Honkbal en hotdogs, pindakaas en gelei, esdoorn en pecannoot. Esdoorn en pecannoot zijn twee geweldige voorbeelden van dingen die goed samengaan. We houden van ze op pannenkoeken, ze zijn heerlijk in koekjes en ze werken uitzonderlijk goed in koffie, met name lattes.

Sommige speciale latte-recepten zijn ingewikkeld en vereisen kasten vol ongebruikelijke ingrediënten, maar dit is er niet een van. Dit recept is vrij eenvoudig en duurt maar een paar minuten om te maken. Dit is een geweldig alternatief om veel geld uit te geven in je plaatselijke coffeeshop, en het smaakt net zo goed. Deze korte handleiding leert je hoe je het moet maken en geeft je een paar suggesties voor even lekkere variaties.

Ingrediënten En Uitrusting

Voordat we beginnen, moet je ervoor zorgen dat je de benodigde ingrediënten en uitrusting bij de hand hebt. Ons recept gaat ervan uit dat je een espressomachine hebt, maar je kunt espresso desgewenst vervangen door sterke koffie.

Apparatuur

Maple Pecan Siroop Recept

Maple Pecan Siroop Recept

Om een heerlijke, smeuïge maple pecan latte te maken, heb je ahornsiroop nodig. We hebben geen geschikte kant-en-klare siropen gevonden, dus we raden aan om ze zelf te maken. Het is niet al te ingewikkeld, en naast pecannootboter heb je alleen ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al hebt.

  1. Combineer de bruine suiker, zware ahornsiroop, boter en gecondenseerde melk in een kleine steelpan. Verwarm op medium tot de ingrediënten zijn gesmolten. Roer continu om aanbranden te voorkomen.
  2. Zodra het mengsel een gladde, gelijkmatige textuur heeft, zet u het vuur hoger en laat u het 4 minuten op de hoogste stand staan. Blijf het mengsel roeren terwijl het opwarmt.
  3. Haal na 4 minuten de pan van het vuur en roer er snel de pecannotenboter en de gecondenseerde melk door. Je kunt de gecondenseerde melk overslaan, maar je saus zal dunner en vloeibaarder zijn. Het is essentieel om de pecannotenboter toe te voegen als het mengsel nog heet is.

Idealiter is de ahornsiroop dik en stroperig. Onvoldoende verwarming kan ervoor zorgen dat uw siroop dun is. Dit recept maakt genoeg siroop om ongeveer 12 lattes te maken.

Latte Recept

Nu je de siroop klaar hebt, is de rest eenvoudig.

  1. Trek een dubbele espresso.
  2. Om 170 g melk op te schuimen, gebruik je een stoompijpje tot je de gewenste hoeveelheid hebt bereikt. Traditioneel hebben lattes een dun laagje microbellen, maar voel je vrij om de hoeveelheid naar wens aan te passen.
  3. Meng 2-3 eetlepels ahornsiroop door de espresso. Roeren. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn voordat u de melk toevoegt.
  4. Voeg de gestoomde melk toe.
  5. Top met slagroom, gehakte pecannoten en een klein beetje ijs als je de ervaring in een chique coffeeshop wilt recreëren.

Esdoorn Pecan Latte

Hoewel sommige speciale latte-recepten ingewikkeld kunnen zijn en veel ingrediënten vereisen, is dit niet het geval. Dit recept is vrij eenvoudig en duurt maar een paar minuten om te maken. Geniet van je zelfgemaakte esdoorn pecan latte!

ster gemiddelde

Instructies:

Maple Pecan Siroop Recept

  • Meng in een kleine steelpan de bruine suiker, slagroom, ahornsiroop, boter en gecondenseerde melk. Draai het vuur middelhoog tot alle ingrediënten zijn gesmolten. Roer continu om aanbranden te voorkomen

  • Als het mengsel glad en gelijkmatig is, zet je het vuur hoger en laat je het vier minuten op de hoogste stand staan. Blijf het mengsel roeren terwijl het opwarmt.

  • Haal na 4 minuten de pan van het vuur en roer er snel de pecannotenboter en de gecondenseerde melk door. Je kunt de gecondenseerde melk overslaan, maar je saus zal dunner en vloeibaarder zijn. Het is essentieel om de pecannotenboter toe te voegen als het mengsel nog heet is.

Latte Recept

  • Neem een dubbele shot espresso.

  • Om 6 ons melk op te schuimen, gebruik je een stoompijpje tot je de gewenste hoeveelheid hebt. Traditionele lattes hadden een dunne laag bestaande uit microbellen. U kunt het bedrag echter aanpassen aan uw behoeften.

  • Meng 2-3 eetlepels pecan siroop met de espresso. Roeren. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn voordat u de melk toevoegt.

  • Voeg de gestoomde melk toe.

  • Top met slagroom en gehakte pecannoten als je de chique coffeeshopervaring wilt recreëren.

Voeding

Calorieën: kcal

Trefwoord esdoorn pecannoot latte

Variaties

Een van de meest populaire alternatieven voor dit recept is een ijsversie. Je zou kunnen aannemen dat het maken van een ijsversie net zo eenvoudig is als het toevoegen van ijs aan dit recept en het een dag noemen, maar er zijn een paar complicaties die het een beetje lastig maken.

Als je een iced maple pecan latte probeert te maken door de espresso over ijs te gieten voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt, kan het moeilijk zijn om de maple pecan syrup goed te laten mengen. Zorg ervoor dat je de siroop in de koffie oplost voordat je het over ijs giet voor het beste resultaat.

Als je een koude esdoorn-pecannoot wilt, is het een betere keuze om de ingrediënten in een blender te mengen. Het gebruik van een blender geeft de drank een andere textuur maar ook een meer gelijkmatige smaak. Het maken van koude koffiedranken met dikke siroop kan een uitdaging zijn, en we denken dat het gebruik van een blender om een esdoornpecan latte-smoothie hybride de beste resultaten oplevert.

Een ander populair vertakkingspunt komt wanneer u kiest welk type melk u wilt gebruiken. Dit recept kan gemaakt worden met amandelmelk of havermelk. Het werkt goed. Amandelmelk kan zoetheid toevoegen als je de gezoete versie gebruikt. Havermelk heeft een diepere smaak, maar meer textuur.